Visa fullständig version : Yougurt
Vad käkar ni för yougurt? Funderar på att byta ut yoggi, verkar va för mycke socker o skit:smokin:
King Grub
2004-07-12, 20:11
Arla Vanilj 2% fetthalt här.
Jag kör med Arlas vaniljyoughurt :eating:
Mellanfil eller Onaka för mig.
Arnesson
2004-07-12, 21:40
Päron/Vanilj Från Valio (YO)
Danoe 0,1% fett Vanlij Inget socker.
SÅ JÄVLA GOD!!!
LunaSpice
2004-07-12, 22:34
Valio Vaniljyyoghurt. Helt oslagbar.
Jag ger Valio-kören förstärkning. Förutom god så vet Valio att hålla nere laktoshalten i flera av deras produkter. I de flesta yoghurtar(plural??) är den under 1g per 100g.
Originally posted by skaparn
Jag ger Valio-kören förstärkning. Förutom god så vet Valio att hålla nere laktoshalten i flera av deras produkter. I de flesta yoghurtar(plural??) är den under 1g per 100g.
Mindre än 1 gram, resten av kollisarna är socker eller? Skulle det vara bättre
King Grub
2004-07-13, 18:19
Originally posted by Max
Mindre än 1 gram, resten av kollisarna är socker eller? Skulle det vara bättre
Galaktos?
Arlas Naturell 0.5% för det mesta.
Blir till att testa någon av arlas varianter framöver:thumbup:
Originally posted by Max
Mindre än 1 gram, resten av kollisarna är socker eller? Skulle det vara bättre
Ja, verkligen.
Originally posted by King Grub
Galaktos?
Är de? Trodde inte det var så vanligt i ren form i livsmedel. Det torde ju i vilket fall inte utgöra något hot eftersom det är nedbrytningen som laktosintoleranta har svårt för.
Originally posted by Hoffa
Danoe 0,1% fett Vanlij Inget socker.
SÅ JÄVLA GOD!!!
Den är underbar!!!! Även jordgubben är mumsig, mangon är sådär....
Originally posted by King Grub
Galaktos?
Hmm, bildas det galaktos från laktos vid processandet av mjölk till yoghurt?
Originally posted by Max
Hmm, bildas det galaktos från laktos vid processandet av mjölk till yoghurt?
Där har vi det!
Surfade lite på mjölkfrämjandet
Minst laktos innehåller yoghurt och Dofilus då laktosen förutom att omvandlas till mjölksyra också omvandlas till galaktos.
Laktos består av två olika socker som sitter ihop:
Glukos och galaktos.
Laktasezymet som laktosintoleranta saknar eller har mindre av delar laktosen till en glukos och en galaktos.
Alla mjölksyrabakterier som tillsätts till mjölk för att göra fil eller youghurt har också laktasenzym. Detta utnyttjar även vi för att minska laktoshalten i mjölken.
Galaktosen är inget problem eftersom den absorberas precis som på samma sätt i tarmen som vanligt glukos.
Skillnaden är att galaktosen måste stanna upp i levern ett tag för att omvandlas till vanligt glukos. Därav lägre GI.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.