handdator

Visa fullständig version : Yougurt


Everest
2004-07-12, 19:55
Vad käkar ni för yougurt? Funderar på att byta ut yoggi, verkar va för mycke socker o skit:smokin:

King Grub
2004-07-12, 20:11
Arla Vanilj 2% fetthalt här.

cosmo
2004-07-12, 20:12
Jag kör med Arlas vaniljyoughurt :eating:

Max
2004-07-12, 21:34
Mellanfil eller Onaka för mig.

Arnesson
2004-07-12, 21:40
Päron/Vanilj Från Valio (YO)

Hoffa
2004-07-12, 22:19
Danoe 0,1% fett Vanlij Inget socker.
SÅ JÄVLA GOD!!!

LunaSpice
2004-07-12, 22:34
Valio Vaniljyyoghurt. Helt oslagbar.

skaparn
2004-07-13, 06:49
Jag ger Valio-kören förstärkning. Förutom god så vet Valio att hålla nere laktoshalten i flera av deras produkter. I de flesta yoghurtar(plural??) är den under 1g per 100g.

Max
2004-07-13, 17:43
Originally posted by skaparn
Jag ger Valio-kören förstärkning. Förutom god så vet Valio att hålla nere laktoshalten i flera av deras produkter. I de flesta yoghurtar(plural??) är den under 1g per 100g.
Mindre än 1 gram, resten av kollisarna är socker eller? Skulle det vara bättre

King Grub
2004-07-13, 18:19
Originally posted by Max

Mindre än 1 gram, resten av kollisarna är socker eller? Skulle det vara bättre

Galaktos?

hum
2004-07-13, 18:49
Arlas Naturell 0.5% för det mesta.

Everest
2004-07-13, 23:09
Blir till att testa någon av arlas varianter framöver:thumbup:

skaparn
2004-07-14, 06:47
Originally posted by Max

Mindre än 1 gram, resten av kollisarna är socker eller? Skulle det vara bättre

Ja, verkligen.

skaparn
2004-07-14, 06:50
Originally posted by King Grub


Galaktos?

Är de? Trodde inte det var så vanligt i ren form i livsmedel. Det torde ju i vilket fall inte utgöra något hot eftersom det är nedbrytningen som laktosintoleranta har svårt för.

Tezz
2004-07-14, 08:41
Originally posted by Hoffa
Danoe 0,1% fett Vanlij Inget socker.
SÅ JÄVLA GOD!!!

Den är underbar!!!! Även jordgubben är mumsig, mangon är sådär....

Max
2004-07-14, 11:13
Originally posted by King Grub


Galaktos?
Hmm, bildas det galaktos från laktos vid processandet av mjölk till yoghurt?

skaparn
2004-07-14, 11:20
Originally posted by Max

Hmm, bildas det galaktos från laktos vid processandet av mjölk till yoghurt?

Där har vi det!
Surfade lite på mjölkfrämjandet

Minst laktos innehåller yoghurt och Dofilus då laktosen förutom att omvandlas till mjölksyra också omvandlas till galaktos.

Sverker
2004-07-14, 18:15
Laktos består av två olika socker som sitter ihop:
Glukos och galaktos.

Laktasezymet som laktosintoleranta saknar eller har mindre av delar laktosen till en glukos och en galaktos.

Alla mjölksyrabakterier som tillsätts till mjölk för att göra fil eller youghurt har också laktasenzym. Detta utnyttjar även vi för att minska laktoshalten i mjölken.

Galaktosen är inget problem eftersom den absorberas precis som på samma sätt i tarmen som vanligt glukos.

Skillnaden är att galaktosen måste stanna upp i levern ett tag för att omvandlas till vanligt glukos. Därav lägre GI.