Visa fullständig version : Erat favorit pålägg i bredbar form?
Vilket är erat favorit bredbart pålägg på smörgåsen osv....själv så älskar jag milkos lättost(mjukost) väldigt bra näringsvärde på det oxå
17g protein 3g kolhydrat 4g fett / 100g ca500kj har även börjat prova på keso men keso har lite sämre näringsvärde 12g protein
2-3g kolhydrat 4g fett / 100g ca350kj!
1 - vad är erat favorit pålägg?
2 - Vilken är att föredra av keson eller mjukosten? man får ju i sig mer protein från mjukosten? kanske inte har så stor betydelse.
3 - båda är väl långsamma kolhydrater och proteiner ,,,,men är det stor skillnad på II-värdet mellan dem?
4 - hur gram använder ni som pålägg på mackorna typ.?
Originally posted by Mac
Vilket är erat favorit bredbart pålägg på smörgåsen osv....själv så älskar jag milkos lättost(mjukost) väldigt bra näringsvärde på det oxå
17g protein 3g kolhydrat 4g fett / 100g ca500kj har även börjat prova på keso men keso har lite sämre näringsvärde 12g protein
2-3g kolhydrat 4g fett / 100g ca350kj!
1 - vad är erat favorit pålägg?
2 - Vilken är att föredra av keson eller mjukosten? man får ju i sig mer protein från mjukosten? kanske inte har så stor betydelse.
3 - båda är väl långsamma kolhydrater och proteiner ,,,,men är det stor skillnad på II-värdet mellan dem?
4 - hur gram använder ni som pålägg på mackorna typ.?
1 - ditt val, milko mjukost
2 - Bara p.g.a. att keso smakar skit :booty:
3 - nej
4 - mkt! :D men inte så att lilla mamma börjar klaga. ;) brer på lite extra då hon inte ser. hehe
King Grub
2004-06-28, 09:08
1 - vad är erat favorit pålägg?
1. Messmör. Helst kola.
2. Mjukost med skinka
3. Leverpastej
2 - Vilken är att föredra av keson eller mjukosten?
Det du tycker bäst om.
3 - båda är väl långsamma kolhydrater och proteiner ,,,,men är det stor skillnad på II-värdet mellan dem?
Kolhydrater i mjukost är det nog inte mycket av alls. Proteinerna i mjukost är snabbare än proteinerna i keso. Keso har högre II, men inte mycket.
4 - hur gram använder ni som pålägg på mackorna typ.?
När man börjar väga bredbart pålägg i gram har det gått bra långt.
Mjukost på tub håller bra i sommarvärmen.
Nu är det inte de magraste sorterna som är på tub...men de godaste.
Kaviar
Mjukost
Leverpastej
King Grub
2004-06-28, 09:46
Originally posted by supremo
Kaviar
Mjukost
Leverpastej
Jag glömde kaviar! Den skall också in på listan.
LunaSpice
2004-06-28, 10:03
Leverpastej
Kaviar
Mjukost (skinka eller räkor)
Nitrometan
2004-06-28, 10:17
Glöm inte Kalles randiga! Både kaviar OCH mjukost!
Mjukost, sedan skivade vitlök, skinka på det.
messmör, mosad makrill (ja det är bredbart!)
ok...gram är väldigt över drivet...ställer om frågan...så här ..hur många paket i veckan trycker ni i er? mjukost är 400g och keson 250g / 500g?
själv drar jag nog 1 paket mjukost i veckan..
Jag kör alltid med Lätt Mjukost (3%). Kalasgott! :eating:
Stenberg
2004-06-28, 13:04
Jag kör med först Kavli/Milko Lättost (skinka eller räkor), sen två skivor kalkonbröst eller rökt skinka, därefter en klick keso och som avslutning ett par skivor tomat och paprika... =) Allt detta på Rågkuse eller Må bättre-bröd. Ibland drar jag på lite messmör också.... :eating:
Mycket Bregott, sen en hel del leverpastej, plus lite gurka på det sen är det en fin macka.
Megatuttarna
2004-06-28, 15:24
Messmör. Iofs äter jag det med sked nu så det är inget pålägg för min del.
Annars är jordnötssmör underbart.
Kavli Lättost! 3% fett ,18gram protein.
Messmör Natur, Messmör Kola, Gammaldags Messmör, Messmör Original.... MMmmMmmMm :eating:
Callister
2004-06-28, 16:18
Skinkost är ju ganska gott, men jag äter inte smörgåsar vanligtvis. :P
Det godaste är ju smör och 32%:ig ost, typ cheddar. :D
bubbleman
2004-06-28, 16:26
Originally posted by Sverker
Mjukost på tub håller bra i sommarvärmen.
Nu är det inte de magraste sorterna som är på tub...men de godaste.
Jag åt två tuber räkost 3% fett nu under midsommarhelgen.
Jag vägrade att bara äta mackor med smör som de jag umgicks gjorde till frukost/kväll så man fick klämma i sig en hel del räkost istället... Mycket gott faktiskt
gillar inte bredbara pålägg, vilket iosf är irrelevant numera då jag itne äter ngt att breda dem på då jag slutat med bröd.
varför har du slutat att äta bröd..:confused:
Callister
2004-06-28, 20:20
Jag har också i princip slutat med bröd.
När jag äter det så äter jag det GROVASTE jag hittar, alltså det ska vara så grovt att.... !!3¤#¤%&#%.. ;)
King Grub
2004-06-28, 20:30
Originally posted by Callister
GROVASTE
:insane:
Aaargh!
Grövsta heter det. :D
Originally posted by Mac
varför har du slutat att äta bröd..:confused:
Inte spec nyttigt ;)
vad äter du istället för brödet då....mer av den vanliga maten eller?
Originally posted by Grahn
Inte spec nyttigt ;)
Vad gäller GI då eller? Eller trist energisammansättning? Råg är ju nyttigt, och så kan ändå ha i sig lite kolhydrater kan man väl välja några som är goda ;/
Mjo GIt är ju ingen höjdare om man inte gillar dedär extremgrova tyska brödtyperna. Dessutom är det aledelens för lätt att äta för mkt kolhydrater om man äter bröd imo.
Ersätter det inte med ngt speciellt utan inkluderar det bara inte i min kost.
Callister
2004-06-28, 21:02
Originally posted by King Grub
:insane:
Aaargh!
Grövsta heter det. :D
Nja, brödet jag köper heter: GROVASTE BRÖDET! :hbang: ;)
Hmm Grahn,får man fråga hur en frukost för dig ser ut?Kan inte tänka mig att du hoppar över dom va?
vassleproteindrink + havregrynsgröt med mjölk.
Aaaa ok...Lätt smaskens =D
Du ska ha tack för inblicken i ditt privata=)
Originally posted by Grahn
vassleproteindrink + havregrynsgröt med mjölk.
Fantastiskt, EXAKT likadan frukost som mig:hbang:
Originally posted by Everest
Fantastiskt, EXAKT likadan frukost som mig:hbang:
.... och som en himla massa andra här på kolozzeum ;)
Själv så äter jag nästan aldrig något bredbart pålägg, eventuellt nån tub mjukost om året.
om man nu tar en vassleproteindrink blandad med vatten till sin grötfrukost......skulle man då dricka upp drinken lite innan man äter gröten med mjölk......har för mig att nån sa att man skulle göra så...stämmer detta?
Callister
2004-06-29, 11:30
Originally posted by Mac
om man nu tar en vassleproteindrink blandad med vatten till sin grötfrukost......skulle man då dricka upp drinken lite innan man äter gröten med mjölk......har för mig att nån sa att man skulle göra så...stämmer detta? :nono:
King Grub
2004-06-29, 11:31
Originally posted by Mac
om man nu tar en vassleproteindrink blandad med vatten till sin grötfrukost......skulle man då dricka upp drinken lite innan man äter gröten med mjölk......har för mig att nån sa att man skulle göra så...stämmer detta?
Ja, om du vill ha i dig vasslet innan kaseinet kommer ner i magsäcken och slöar ner upptaget. Detaljer, givetvis, men det är "optimalt". :D
Originally posted by King Grub
Ja, om du vill ha i dig vasslet innan kaseinet kommer ner i magsäcken och slöar ner upptaget. Detaljer, givetvis, men det är "optimalt". :D
Hur mycket kasein kan det röra sig om? 5 gram? ;)
King Grub
2004-06-29, 14:02
Ja, "detaljer", sade jag ju. ;)
ok....jag brukar träna 1 h efter frukost,,,,men det verkar ju inte ha någon större betydelse 5g eller va det var...;)
antagligen inte :rolleyes:
Påläggens pålägg kommer allid att förbli Messmör i alla dess underbara former och smaker. Hamburgerkött med senap, dekorerat med ett par skivor paprika är en annan storfavorit.:eating:
nordland
2004-06-29, 20:05
1. Tartex (original)
2. Skippy (creamy)
3. Messmör (kola)
4. Kalles randiga
Om ja inte har helt fel innehåller inte Kaviar tillexmepel en massa socker?Bara någe jag fått för mig kanske....Socker i mängde är ju inget vidare bra för vikten?!
Eller e det beroende från märke till märke kanske?
vad som helst i mängder är inte bra för vikten, och socker är väl aldrig bra.
hur det är med kaviar har jag ingen om ;D
Okay, vi tar maknadsledaren som har ca 70 % av kaviarmarknaden i sverige:
http://www.abba.se/produkter/produkt.asp
Kalles kaviar innehåller 15 % kolhydrat. En liten del av kolhydraterna är stärkelse från potatisflingor men de resterande 10 - 12 % är socker.
Varför är det socker i kaviar ?
Socker är konserverande, precis som i sylt, saft och marmelad. Att ersätta sockret med något sötningsmedel skulle äventyra hållbarheten.
Romkornen i sig är lite bittra och syrliga. Den vegetabiliska oljan dämpar smaken lite och socker döljer mycket av det bittra.
Kaviar är alltså en fulländad smakprodukt :thumbup: Salt, sött och bittert på en gång, kan det bli bättre:confused:
ne menade att socker inte va bra=)
hehe...gillar kaviar oxå så menade inte så
:D
Vem kan påstå att en produkt med massor av fett, salt och socker är nyttigt:D , men gott är det.
Jag gillar själv kaviar varma sommardagar, då mest för att kroppen skriker efter salt.
Kebab-Arne
2004-06-30, 19:48
Messmör helt klart!
Sen kommer baconost på andra plats. :D
Fjällbrynt eller rostbiff :D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.