joa
2004-06-07, 13:55
Stek 500 g nötfärs tillsammans med en gul lök och en skivad purjolök.
Häll ur det ur stekpanna och häll i stekpannan en burk (400 g) cocosmjölk tillsammans med röd currypasta (jag använder ca 40g av en sort köpt på asiatis speceriaffär) och en stång citrongräs (i större bitar). Häll även i lite fiskolja (några stänk) och en par-tre teskedar strösocker.
När detta fått puttra ihop, häll i köttfärs med lök och purjo och låt allt puttra i ca 5 minuter.
Ät med ris.
Glöm inte att ta ur citrongräset innan ni äter eftersom det bara skall ligga med och ge smak. Är lika mört som ek om man får för sig att tugga i sig det.
Att hitta rätt mängd av currypastan kan vara lite trickigt, men det är ju bara att prova sig fram.
//Jocke
Häll ur det ur stekpanna och häll i stekpannan en burk (400 g) cocosmjölk tillsammans med röd currypasta (jag använder ca 40g av en sort köpt på asiatis speceriaffär) och en stång citrongräs (i större bitar). Häll även i lite fiskolja (några stänk) och en par-tre teskedar strösocker.
När detta fått puttra ihop, häll i köttfärs med lök och purjo och låt allt puttra i ca 5 minuter.
Ät med ris.
Glöm inte att ta ur citrongräset innan ni äter eftersom det bara skall ligga med och ge smak. Är lika mört som ek om man får för sig att tugga i sig det.
Att hitta rätt mängd av currypastan kan vara lite trickigt, men det är ju bara att prova sig fram.
//Jocke