Visa fullständig version : Kyckling, sista förbrukningdag?
Oftast brukar förbrukningsdag vara det man håller sig då det kan vara farligt efter det datumet.
Frågan är ifall man tilllagar kycklingen(samma dag den går ut). Då dör ju en del av bakterierna(?), hur påverkar det hållbarheten?
Skulle man då kunna äta den dagen efter tex? Eller är det big no-no oavsett?
En tillagad kyckling håller många dagar i kylskåpet. Säkert både tre och fyra dagar. Finns möjlighet att ha ännu fler dagar, men det kräver snabb nedkylning och renare kök och kylskåp.
Anders The Peak
2024-06-08, 11:12
Oftast brukar förbrukningsdag vara det man håller sig då det kan vara farligt efter det datumet.
Frågan är ifall man tilllagar kycklingen(samma dag den går ut). Då dör ju en del av bakterierna(?), hur påverkar det hållbarheten?
Skulle man då kunna äta den dagen efter tex? Eller är det big no-no oavsett?
Kompletterar Sverkers svar - Det är viktigt lukta på kycklingen så den inte är dålig innan man tillagar den. Oftast behöver svensk kyckling lufta ur konserveringsgasen ordentligt innan det går att avgöra om den fortfarande är ok.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.