handdator

Visa fullständig version : För tusende gången - Nu tar vi kycklingen igen


baggard
2024-05-07, 19:21
1kg frysta kycklingben på Willys innehåller 19g protein / 100g.

Påsen innehåller 87% kycklingben, resten vatten och salt.

Så då har vi 870g rena kycklingben kvar.

Ben till kött-ration hos kycklingben ligger runt 30%.

Efter ett avdrag på 30% har vi 607g rent kycklingkött kvar.



Hur har dom räknat proteinet på påsen?

För om dom menar att det faktiskt är 1kg och det är 19g protein per 100g så ska den påsen innehålla 190g protein.

Vilket innebär att på det rena kycklingköttet som blir kvar innehåller nästan 32 gram protein per ~100g vilket låter rätt högt.. (snabbtog 190/6 för att dela upp de 607g i 6)

Räknar man proteinmängden 607*0,19 så får vi 115g totalt och tar vi det delat på 6 så får vi att ~100g innehåller 19g protein, vilket låter mer rimligt.

tomten1
2024-05-07, 19:33
Tror att du krånglar till det lite för mycket. Du får 19 gram protein per 100 gram av det som är ätbart.

baggard
2024-05-07, 19:37
Tror att du krånglar till det lite för mycket. Du får 19 gram protein per 100 gram av det som är ätbart.


Ah precis så måste det vara ja. Det var ju så jag räknade ut det också. Då stämmer det trots allt jävligt bra för hamnade ju på 19g per ~100g. Synd att man inte kunde önskedrömma fram ännu mer protein ur påsen bara.

Men med det sagt så har jag sett flera rutinerade personer på brädan hela tiden hävda att man ska räkna rakt av som det står. "Det är frysta vikten som gäller". Dvs att du plockar fram 300g frysta kycklingben och tar då 300*0,19 för att få reda på hur mycket protein du får i dig och sedan steker du upp dom glad i hågen.

Armed Dingo
2024-05-07, 21:59
Ah precis så måste det vara ja. Det var ju så jag räknade ut det också. Då stämmer det trots allt jävligt bra för hamnade ju på 19g per ~100g. Synd att man inte kunde önskedrömma fram ännu mer protein ur påsen bara.

Men med det sagt så har jag sett flera rutinerade personer på brädan hela tiden hävda att man ska räkna rakt av som det står. "Det är frysta vikten som gäller". Dvs att du plockar fram 300g frysta kycklingben och tar då 300*0,19 för att få reda på hur mycket protein du får i dig och sedan steker du upp dom glad i hågen.

Det är klart du ska vara glad i hågen, du får ju snart äta stekt kyckling.

baggard
2024-05-08, 19:23
Fast nu börjar jag fundera på om jag inte räknat fel iaf.

Jag ska nog inte dra av 13% även fast det bara är 87% kycklingben i påsen.

Om jag tar bort benmängden 1000-30% så är det 700g fryst kycklingsbenskött kvar.

700*0,19 = 133g protein

133/7 = 19g protein per 100g


Det var trevligare att räkna på det här viset för då är det mer protein i påsen.

Carlzzon85
2024-05-10, 17:57
Fast nu börjar jag fundera på om jag inte räknat fel iaf.

Jag ska nog inte dra av 13% även fast det bara är 87% kycklingben i påsen.

Om jag tar bort benmängden 1000-30% så är det 700g fryst kycklingsbenskött kvar.

700*0,19 = 133g protein

133/7 = 19g protein per 100g


Det var trevligare att räkna på det här viset för då är det mer protein i påsen.

Köp kycklingfile så slipper du övertänka hahaha

Armed Dingo
2024-05-12, 07:06
Jag tror du ska tänka 1000 * 70% för att få bort benen. De har inte räknat näringsvärde på ben som inte går att äta.

På de 700 grammen är det sedan 19 gram protein per 100 gram. Lågt pga saltet och vattnet. Helt rimligt.