handdator

Visa fullständig version : Frukt som kolhydrat i mat?


TaylorHawkins
2024-01-09, 21:55
Min tjej har fått dille på att göra sallader med frukt i. Alltså mycket hackat äpple, hackad apelsin, och granatäppelkärnor. Salladerna är jäkligt goda. Hur är frukt jämfört med pasta, ris och potatis som kolhydratskälla? Tycker frukt är mycket godare, men är ju en del socker i det har jag förstått.

King Grub
2024-01-09, 22:07
På pappret är själva kolhydraterna detsamma som att äta samma mängd rent raffinerat socker, men när du äter naturell frukt ser man inte några hälsoproblem. De är sammansatta livsmedel och påverkar inte på samma sätt som sockerbaserade sötsaker och läskeblask. Tvärtom säger i princip alla hälsorekommendationer att de flesta bör äta mer frukt.

Det går säkert att ta fruktätande till något ohälsosamt extremt genom att basera hela kosthållningen på frukt och inget annat, men inte som en del, till och med en ganska betydande del, av en normal kosthållning.

TaylorHawkins
2024-01-09, 22:17
Okej, tack! Men ris och pasta är väl inte så mycket bra ämnen i heller? Eller vilka kolhydrater är bäst för tränande? Försökte kolla och ris innehåller inte mycket. Potatis hade mer näringsämnen i alla fall.

King Grub
2024-01-09, 22:21
Kolhydraterna i ris och pasta är stärkelse. Stärkelse lagras utmärkt in i musklerna och kan användas som bränsle när du tränar.

Ris är populärt bland tränande främst för att det är lättsmält, lättätet, och ger många gram kolhydater på liten volym. Det är inte supernäringsrikt, men tillräckligt för att vara basföda åt miljarder människor.

TaylorHawkins
2024-01-14, 18:44
Någon som vet vilka frukter är mest näringsrika? :)