Visa fullständig version : leverpastej
är det bra mat? klämde nästan 200 gram igår nämligen :eating: :D
Försöker loosa lite fett inför sommaren och går massa promenader..ska ju inte direkt tävla!
Callister
2004-05-25, 14:48
En del.
200g är cirka 550 kcal, 45 g fett, 14 kolhydrater och 26 g protein.
Men det finns ju Light också.
Per 100 g Light är det runt 220 kcal, 14 g fett, 12 kolhydrater och 10 g protein.
King Grub
2004-05-25, 14:54
är det bra mat?
...
Nej. ;)
Callister
2004-05-25, 15:15
Men hur du fick i dig 200 g kan man ju undra, annars är det väl inget större problem o ta 10-15 gram på en smörgås
Däremot kan man göra bra mkt bättre leverpastaj själv. Kanske inte något att leva på under deffen, men som helt klart är bra mat.
Kolla i "Matlagning & Recept" delen så finns där en fin variant.
Gott om A-vitamin , retinol, i leverpastej.
Kanske lite för mycket för att man skall äta varje dag. Någon ask då och då är annars utmärkt. Mycket av de andra vitaminerna och järn.
Originally posted by Olsson
Däremot kan man göra bra mkt bättre leverpastaj själv. Kanske inte något att leva på under deffen, men som helt klart är bra mat.
Kolla i "Matlagning & Recept" delen så finns där en fin variant.
Hoppas blygsamt att det är den här:
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?s=&threadid=17120&highlight=leverpastej
King Grub
2004-05-25, 20:06
Någon ask då och då är annars utmärkt.
Allt det här surret om leverpastej gjorde mig så sugen att jag bredde mig en dubbelsmörgås Skogaholms med smör, leverpastej och gurka. :eating:
Callister
2004-05-25, 20:08
Originally posted by King Grub
Allt det här surret om leverpastej gjorde mig så sugen att jag bredde mig en dubbelsmörgås Skogaholms med smör, leverpastej och gurka. :eating:
Skogaholms delikates limpa? :nono:
Smakar deg! :D
King Grub
2004-05-25, 20:10
Originally posted by Callister
Skogaholms delikates limpa? :nono:
Smakar deg! :D
Den är så god! Men bara samma dag som den bakats. Väntar man med att äta upp den till nästa dag inträffar något konstigt fenomen och det känns som om man får munnen full med sågspån när man hugger in.
Originally posted by Arwen
Hoppas blygsamt att det är den här:
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?s=&threadid=17120&highlight=leverpastej
Stämmer bra det ;)
Callister
2004-05-25, 20:13
Originally posted by King Grub
Den är så god! Men bara samma dag som den bakats. Väntar man med att äta upp den till nästa dag inträffar något konstigt fenomen och det känns som om man får munnen full med sågspån när man hugger in.
Jo, färsk är den jävligt god. Speciellt med just leverpastej
jo skogaholem är underbar, testa att rosta den och ha på smör eller ost som smälter, gah tur att vi inte har någon hemma får då skulle nog en limpa ryka nu :eating: .
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.