handdator

Visa fullständig version : Äta ben


nukz
2021-07-03, 19:39
Nån som har erfarenhet av att äta ben? Nu menar jag inte som buljong utan som i att tillaga benen tillräckligt länge för att dom ska gå att äta utan att ge besvär i tarmar och dyl.

Här är slowcook över flera dagar, hade vart skönt att göra det fortare: https://www.youtube.com/watch?v=oH6oX9wG4iU&t=7m (7 minuter in).

Kanske mindre ben (kyckling) och tryckkokare?

skyffelmördarn
2021-07-03, 20:32
Väldigt mycket new age över det där.

nukz
2021-07-03, 20:50
Väldigt mycket new age över det där.
Vad har spiritualitet att göra med att inte vilja kasta mat i onödan?

berserken
2021-07-03, 21:19
borde gå krossa eller mala om man nu vill äta ben .Kräftskal borde med funka och djurhudar kan man ju skära i bitar

Flem
2021-07-03, 21:31
12 timmar tror jag är en snabbvariant. Flera dagar brukar ge bäst resultat. Maskinen som används i videon är självgående så om du använder en liknande behöver du bara sätta igång ett larm i mobilen för att inte glömma av det när du t.ex. kommer hem från jobbet. Nyttigt och bra!

kvarnis
2021-07-03, 22:01
Since large amounts of heavy metals, which have long half-lives, are distributed in the skeleton, the skeleton is considered a long-term storage site for heavy metal elements. With increased age, increasing numbers of senescent cells accumulate in tissues and organs.

Kanske inte applicerbart för kycklingar är inte gamla när de slaktas, kanske inte hinner ackumuleras upp några tungmetaller i deras ben, är väl värre med gamla kossor.

Diomedea exulans
2021-07-03, 22:02
I mina trakter äter vi sill med ben. De har väldigt tunna och mjuka ben. Har inte märkt någon nackdel av det.

nukz
2021-07-03, 22:16
I Filippinerna äter man också kycklingben, till synes utan att preppa: https://www.youtube.com/watch?v=JNLqfkcDf5M#t=50s

Men det känns lite nojigt att göra om det skulle flisa sig.

nukz
2021-07-03, 22:18
Since large amounts of heavy metals, which have long half-lives, are distributed in the skeleton, the skeleton is considered a long-term storage site for heavy metal elements. With increased age, increasing numbers of senescent cells accumulate in tissues and organs.

Kanske inte applicerbart för kycklingar är inte gamla när de slaktas, kanske inte hinner ackumuleras upp några tungmetaller i deras ben, är väl värre med gamla kossor.
Tänker att det är skillnad på kossa och kossa här, gräsbetande kossor kanske inte är lika drabbade som de som får allt möjligt krafs?

nukz
2021-07-09, 12:49
Testade 4h i tryckkokare (2h högt tryck, 2h lågt) och kycklingbenen blev så porösa att dom lätt kunde mosas isär med bara fingrarna. Smaken är inget problem heller, som en väldigt mild mussla eller nåt.

Hade lite äppelcidervinäger i, täckte med vatten.

Uncle Joe
2021-07-09, 18:33
Tänker att det är skillnad på kossa och kossa här, gräsbetande kossor kanske inte är lika drabbade som de som får allt möjligt krafs?

Finns ju tungmetaller jorden.

nukz
2021-07-10, 17:39
Finns ju tungmetaller jorden.
Jo, fast det kanske inte är något att bry sig om ifall man inte baserar hela sin kost på ben? Eller ens då, halterna behöver ju inte vara speciellt höga.