handdator

Visa fullständig version : Hur kan "Glycation" förhindras?


sumialic
2019-05-13, 20:22
Detta är något helt nytt för mig som jag nyligen stötte på. Jag har inte hunnit läsa allt för mycket om det ännu, men av det jag kommit över så verkar det stå för mycket av vårt estetiska åldrande? Det vill säga förlust av kollagen som sedan ger upphov till rynkor?

För att hjälpa till att motverka denna processen fick jag på ett longevity forum höra att följande ska hjälpa:

Carnosine 1000mg (ska tydligen inte tas upp så bra när man får det ifrån maten, bryts ner snabbt?)

Benfotiamine 150mg

Alpha Lipoic Acid 300mg

Någon som har koll på ämnet och vill uttala sig?

Sverker
2019-05-14, 18:07
Det där är något vi diabetiker bekymrar oss om. Det är förslitning i kroppen över många år pga högt blodsocker. Andra bekymrar sig mer om de glykosilerade proteinerna i kosten. De undviker hårt stekt, stärkelserik mat som rostat bröd, stekt potatis och kokt mjölk.

Vi diabetiker är mest bekymrade över de reaktioner som kommer i kroppen mellan glukos och kroppens protein. Vilket leder till kallbrand i fötterna och blindhet.

Det bästa du kan göra är att hålla kroppsvikten och vara aktiv och träna. Det gör att du behåller insulinkänsligheten och får stabilt blodsocker.

Kosttillskotten ger jag inte mycket för.
Alpha Lipoic Acid, ALA, är bra. 100 eller 300 mg / dag gör säkert nytta för att hålla tillbaka skadorna.
Benfotiamine är ett läkemedel/kosttillskott som ska öka effekten av kroppsegen insulin. Tror inte att det gör någon nytta för någon fullt frisk som tränar.
Carnosine bryter du ned i tarmen till aminosyran histidin och till beta-alanin. Jag tror det är bättre att lägga pengarna på rent beta-alanin för att öka mängden karnosin i muskelerna.