Stan Carley
2019-04-24, 08:19
1. På ett ungefär: Hur många kilokalorier av säg 100 försvinner i matsmältningsprocessen som energi för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig dom resterande?
2. Spelar det någon roll viken form kalorierna har när dom når magen?
Jag inbillar mig att det krävs mindre energi för kroppen att ta upp 100 Kcal från dryck än från något hårt/segt som länge behöver ligga i magsyran och skvalpa, stämmer det?
3. Är det teoretiskt möjligt att man råkar äta ett livsmedel som innehåller färre kalorier än det kostar att förbränna sakerna dvs att kroppen faktiskt går minus av det? Hur få Kcal/100g måste det vara för att råka bli så?
Jag har googlat många av dom här sakerna förut men jag lär mig aldrig, hoppas att någon kan förklara så även jag förstår :)
2. Spelar det någon roll viken form kalorierna har när dom når magen?
Jag inbillar mig att det krävs mindre energi för kroppen att ta upp 100 Kcal från dryck än från något hårt/segt som länge behöver ligga i magsyran och skvalpa, stämmer det?
3. Är det teoretiskt möjligt att man råkar äta ett livsmedel som innehåller färre kalorier än det kostar att förbränna sakerna dvs att kroppen faktiskt går minus av det? Hur få Kcal/100g måste det vara för att råka bli så?
Jag har googlat många av dom här sakerna förut men jag lär mig aldrig, hoppas att någon kan förklara så även jag förstår :)