handdator

Visa fullständig version : Ökar risken för glutenintolerans vid högt intag av vetegluten?


skunkvid
2019-04-20, 13:26
Om man äter mycket vetegluten i form av seitan och proteinbröd, ökar då risken för att utveckla glutenintolerans?
(seitan och proteinbröd innehåller rent vetegluten utöver det som förekommer "naturligt" i vetemjöl)

Läste nämligen detta:
Eftersom man av god anledning börjar misstänka att gluten har större delorsak än man trott från början när man började forska om ämnet i avsikt att hitta de sjukdomsalstrande sammanhangen av glutenintolerans, då är det en väldigt onödig risk att utsätta sig för, även om brödet blir högt och fint att titta på.
https://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4f40e6fd88f4721f3601b7d8-vad-gora-med-vetegluten#1

Pokkes
2019-04-20, 17:03
Min spontana tanke är nej

https://www.1177.se/Halland/sjukdomar--besvar/allergier-och-overkanslighet/celiaki/celiaki/

Whizzlarn
2019-04-22, 13:02
Som vuxen tror jag inte det spelar någon roll. Men har bestämt för mig att barn som introduceras för snabbt / mycket samtidigt har större chans att utveckla celiaki?

Liksom barn som föds en fin sommar när det är mycket pollen har större chans att utveckla pollenallergi.