handdator

Visa fullständig version : Proteinkällor med högst kvalitet


King Grub
2019-04-18, 21:58
1. Getmjölk
2. Mjölkproteinkoncentrat
3. Komjölk
4. Helmjölkspulver
5. Griskött
6. Kokta hela ägg
7. Nötkött
8. Fårmjölk
9. Kaseinprotein
10. Kycklingbröst
11. Vassleproteinkoncentrat
12. Minimjölk
13. Fisk
14. Vassleproteinisolat
15. Sojamjöl

https://i.imgur.com/a4HO3X5.jpg

https://imgur.com/a/SFOxsEp

Ur:

https://link.springer.com/article/10.1007/s40279-018-1009-y

Lipservice
2019-04-18, 22:28
Trodde Vasslen skulle ligga högre än Kasein, fel man hade..

skattefusk
2019-04-19, 00:14
Trodde Vasslen skulle ligga högre än Kasein, fel man hade..

Vad då då?

Bärsärk
2019-04-19, 06:02
Betyder det att getost borde vara ganska opti? Det kan ju vara gott.

Sverker
2019-04-19, 06:25
Hmm... tittar vi längst ned så har vi majs och jordnötter. Inte så konstigt eftersom de inte är "kompletta" protein.

I mitten ligger vete sämre till än ris och havre. Det är inte heller så konstigt eftersom vete har en skev aminosyraprofil. De andra två har mer lysin.

Men vad skiljer get och komjölk ?
http://pubs.sciepub.com/jfnr/1/4/6/table/4
https://www.researchgate.net/figure/Relative-composition-of-essential-amino-acids-in-goat-and-cow-milk-taking-human-milk-as_tbl1_280952064

Mer cystein och samma mängd methionen. Ska det vara så enkelt att det är mer svavelaminosyror vi behöver få i oss för att bygga mer muskler ?

Diomedea exulans
2019-04-19, 07:56
Jag har alltid tänkt att proteinkvalitet inte är så viktigt att optimera, istället för att äta 200 g av något med DIAAS 1,00 så kan man äta 220 gram av något med DIAAS 0,90, tänker jag fel?

Termy
2019-04-19, 08:41
Jag har alltid tänkt att proteinkvalitet inte är så viktigt att optimera, istället för att äta 200 g av något med DIAAS 1,00 så kan man äta 220 gram av något med DIAAS 0,90, tänker jag fel?

Är det därför du har satsat på att föda upp höns istället för getter... ? Dags att tänka om!

Diomedea exulans
2019-04-19, 09:21
Är det därför du har satsat på att föda upp höns istället för getter... ? Dags att tänka om!

Nej, det är pga deras personlighet.

Prost
2019-04-19, 10:25
Trevlig läsning efter att igår ha köpt 20+ paket getost som såldes ut för 1kr styck. ^^ En annan gång satt jag och drack svart te och just då dök det upp en artikel om att det var positivt för gainzen eller något liknande.

Bärsärk
2019-04-19, 12:26
Trevlig läsning efter att igår ha köpt 20+ paket getost som såldes ut för 1kr styck. ^^ En annan gång satt jag och drack svart te och just då dök det upp en artikel om att det var positivt för gainzen eller något liknande.

Lika bra att ta raka vägen till Dressmann XL på vägen hem efter det.

axeln
2019-04-19, 15:02
Någon som vet om man förstör proteinet i köttet om man mörar det med bakpulver och salt innan tillagning?

Sverker
2019-04-19, 16:06
Möra med bakpulver ?

axeln
2019-04-19, 21:45
Ja

Don H
2019-04-19, 22:20
Hur?

Sverker
2019-04-20, 06:01
Varför ?

Armed Dingo
2019-04-20, 07:36
Kul om det där var sista inlägget från axeln, någonsin. Vilken cliffhanger.

Diomedea exulans
2019-04-20, 07:37
Oroa dig inte, axeln, I got U back:

https://sv.stories.newsner.com/smak/stro-bikarbonat-kottet-och-upptack-knepet-som-gor-dig-till-kung-koket/

https://www.nuntium.se/gnugga-kottet-med-bakpulver-da-kommer-det-har-handa-wow/

Lafayette
2019-04-20, 07:41
Lita på att jag kommer leta efter getmjölk när jag handlar idag.

Diomedea exulans
2019-04-20, 07:44
Lita på att jag kommer leta efter getmjölk när jag handlar idag.

Vill förvarna dig om att det smakar väääldigt annorlunda mot komjölk.

Lafayette
2019-04-20, 08:00
Ah, synd. Krävs oboy då.

StarkaUlf
2019-04-20, 08:19
Jag ska inhandla bakpulver.

xarizma
2019-04-23, 16:17
Kokta ägg är väl det jag äter.

Krampus
2019-04-23, 18:03
Ja!

Bobboli
2019-06-02, 17:47
Så om jag tolkar detta rätt så får man 20% mer krut i mjölkproteinkoncentrat pulver än whey isolat?