handdator

Visa fullständig version : Lika stor stimulans av proteinsyntesen efter träning av vassle, kasein eller mjölk


King Grub
2019-01-30, 09:53
Lika stor muskeluppbyggande effekt av vassleprotein, kaseinprotein eller mjölk efter träning. Hur snabbt proteinet är spelar ingen roll, bara man får i sig någon typ av protein. Mat eller pulver, eller vilken typ av pulver - spelar ingen roll.

Background

Whey and micellar casein are high-quality dairy proteins that can stimulate postprandial muscle protein synthesis rates. How whey and casein compare with milk protein in their capacity to stimulate postprandial myofibrillar (MyoPS) and mitochondrial (MitoPS) protein synthesis rates during postexercise recovery is currently unknown.

Objective

The objective of this study was to compare postprandial MyoPS and MitoPS rates after protein-carbohydrate co-ingestion with milk protein, whey, or micellar casein during recovery from a single bout of concurrent resistance- and endurance-type exercise in young healthy men.

Methods

In a randomized, double-blind, parallel-group design, 48 healthy, young, recreationally active men (mean ± SEM age: 23 ± 0.3 y) received a primed continuous infusion of L-[ring-13C6]-phenylalanine and L-[ring-3,5-2H2]-tyrosine and ingested 45 g carbohydrate with 0 g protein (CHO), 20 g milk protein (MILK), 20 g whey protein (WHEY), or 20 g micellar casein protein (CASEIN) after a sequential bout of resistance- and endurance-type exercise (i.e., concurrent exercise). Blood and muscle biopsies were collected over 360 min during recovery from exercise to assess MyoPS and MitoPS rates and signaling through mammalian target of rapamycin complex 1 (mTORC1).

Results

Despite temporal differences in postprandial plasma leucine concentrations between treatments (P < 0.001), MyoPS rates over 360 min of recovery did not differ between treatments (CHO: 0.049% ± 0.003%/h; MILK: 0.059% ± 0.003%/h; WHEY: 0.054% ± 0.002%/h; CASEIN: 0.059% ± 0.005%/h; P = 0.11). When MILK, WHEY, and CASEIN were pooled into a single group (PROTEIN), protein co-ingestion resulted in greater MyoPS rates compared with CHO (PROTEIN: 0.057% ± 0.002%/h; CHO: 0.049% ± 0.003%/h; P = 0.04). MitoPS rates and signaling through the mTORC1 pathway were similar between treatments.

Conclusion

MyoPS and MitoPS rates do not differ after co-ingestion of either milk protein, whey protein, or micellar casein protein with carbohydrate during recovery from a single bout of concurrent resistance- and endurance-type exercise in recreationally active young men. Co-ingestion of protein with carbohydrate results in greater MyoPS, but not MitoPS rates, when compared with the ingestion of carbohydrate only during recovery from concurrent exercise.

Myofibrillar and Mitochondrial Protein Synthesis Rates Do Not Differ in Young Men Following the Ingestion of Carbohydrate with Milk Protein, Whey, or Micellar Casein after Concurrent Resistance- and Endurance-Type Exercise. The Journal of Nutrition, 29 January 2019.

https://academic.oup.com/jn/advance-article-abstract/doi/10.1093/jn/nxy244/5303914?redirectedFrom=fulltext

Lennix
2019-01-30, 10:38
Intressant! Gymmen får installera matsalsbord i omklädningsrummet. :d

King Grub
2019-01-30, 10:41
Det är bara att öppna en burk tonfisk i omklädningsrummet och slurpa i sig.

Lennix
2019-01-30, 10:45
Det är bara att öppna en burk tonfisk i omklädningsrummet och slurpa i sig.

Luktar också godare än folks odiskade shakers! *spy*

Bob90
2019-01-30, 10:49
Luktar också godare än folks odiskade shakers! *spy*

Man får mikra den först så minskar doften :devil:

Rikard Jansson
2019-01-30, 10:59
Därför man tar med sig en mjölkliter till gymmet :) Hinner öht inte bli dåligt på den tiden.

ChuckTesta
2019-01-30, 20:10
Hur många gram krävs för att maximera proteinsyntesen?

King Grub
2019-01-30, 20:16
20 gram protein. 40 gram om du tränat hela kroppen eller är gammal (60+).

Jarp
2019-01-30, 20:36
20 gram protein. 40 gram om du tränat hela kroppen eller är gammal (60+).

Påverkas det av hur intensivt eller mycket man tränat?

King Grub
2019-01-30, 20:46
Det enda man sett är hur stor del av kroppens muskulatur man tränat. Det verkar t ex inte krävas mer protein bara för att man har mycket muskelmassa. Det rör sig mest om att proteinintaget skall sända signaler för nybildande av muskelprotein. Att få upp aminosyranivåerna i blodet. Sedan kan det vara nedbrutet muskelprotein som byggs in som nytt muskelprotein som svar på dom signalerna.

Diomedea exulans
2019-01-30, 21:00
20 gram protein. 40 gram om du tränat hela kroppen eller är gammal (60+).

Det måste vara mjuka övergångar mellan dessa siffror, va? Typ, 30 gram protein om man tränat 3/4 av kroppen eller är 50 år?

Anders The Peak
2019-01-30, 21:26
Det måste vara mjuka övergångar mellan dessa siffror, va? Typ, 30 gram protein om man tränat 3/4 av kroppen eller är 50 år?

:)

King Grub
2019-01-30, 21:30
Det är 40 som är undersökt i nästa steg. Och det handlar inte om dubbelt så stor muskeluppbyggnad av dubbelt så mycket protein. Långt därifrån.

Diomedea exulans
2019-01-30, 21:56
Det är 40 som är undersökt i nästa steg. Och det handlar inte om dubbelt så stor muskeluppbyggnad av dubbelt så mycket protein. Långt därifrån.

Så 40-åringar hade samma behov som 20-åringar?

King Grub
2019-01-30, 22:01
40 gram...

King Grub
2019-01-30, 22:02
Vid 40 är man fortfarande ung och ingen aminosyraresistens har inträtt.

Diomedea exulans
2019-01-30, 22:03
40 gram...

Det där var ett lite komiskt missförstånd, måste jag erkänna.

Men man har alltså inte undersökt så noga hur kurvan ser ut, man har t ex inte kollat på 50-åringars proteinbehov?

King Grub
2019-01-30, 22:09
Aminosyraresistens inträder inte förrän mellan 60 och 70 så det har någon praktisk påverkan.