charmed
2004-05-11, 10:27
Jag har några korta frågor så här i slutspurten på dieten.
Nu är det så hära att jag har råkat hoppa sönder min fot vilket innebär att jag inte längra kan löpträna :(
1. Men om jag fattat allting rätt så om man går 1mil och springer 1mil så är ingen markant skillnad på kalorie förbrukningen utan vad som skiljer är att du för mycket högre efterförbränning om du springer. Nu är det säkert väldigt svårt att mäta hur mycket "extra" kalorier du bränner pga efterförbränningen men om man inräknar det kan den totala kcal mängden vara ekvivalent om du promenerar 1.5mil i rask takt som att springa 1mil?
2. Jag är ingen matfrisk människa och jag har problem att trycka i mig dom mängder mat som krävs för att få i mig 2000+ kcal så jag har kört att jag äter ca: Var tredje timme äter bra mat och äter tills jag blir ordentligt mätt inte propp mätt och inte halv mätt.
Detta har än så länge funkat och jag gått ner 4-5kilo utan att tappa nämnvärt i styrka ( Det enda jag märkt är att jag fått gå ner 2kg i hantelpress ) och jag börjar se betydligt mycket mer slimmad ut. Vad jag dock är rädd för är att eftersom jag rör ganska mycket på mig låånga morgonpromenader, stryrketräning och löpträning så förbränner jag så mycket mer kcal än jag får i mig att kroppen ställer in sig på svält och det vore otrevligt. Därför undrar jag om man kan se några typiska tecken/symptomer på att kroppen har gått in i svält?
Samtidigt ifall jag skulle råka ha hamnat i svälttillstånd hur tar jag mig snabbast ut därifrån. Börjar äta lite mera mat och kan man lura kroppen genom att äta som ett sepe på ätardagen för att få kroppen att höja förbränningen.
3. En standard frukost för mig ser ut på ett ungefär så här, Havregryns gröt på 1.5dl havregryn och 1msk linfrön och lite lättmjölk 2st Pågen Njuta med skinka och gurka och 1glas Funlight saft / Vatten
Något att klaga på?
4. Har för mig att jag läste att Keso skulle vara dåligt att äta till lunch eftersom det innehåller "snabbt" protein, är jag helt ute och cyklar då?
5. Eftersom jag svårt att få i mig nog stora mängder mat tänkte jag att istället för t.ex lunch middag kunde jag trycka i mig Diet-Pro stället för mat.
Måltidsersättare med extremt
långsamma kolhydrater
Glukemiskt index på 47
Innehåller:
50% protein
35g kolhydrater
371 kcal / 100g
Sen äta omega3 eller något till för att få i sig fett. Borde vara lättare att få i sig en stor mängd kalorier där. Ja, jag vet att man inte ska ersätta maten med vätska utan att man ska äta och njuta och jag vet att det är oekonomiskt. Men känns som att om det skulle vara en bra idé så är det värt det för att inte snubbla nu på mållinjen.
Ja det var nog allting för tillfället ;)
Nu är det så hära att jag har råkat hoppa sönder min fot vilket innebär att jag inte längra kan löpträna :(
1. Men om jag fattat allting rätt så om man går 1mil och springer 1mil så är ingen markant skillnad på kalorie förbrukningen utan vad som skiljer är att du för mycket högre efterförbränning om du springer. Nu är det säkert väldigt svårt att mäta hur mycket "extra" kalorier du bränner pga efterförbränningen men om man inräknar det kan den totala kcal mängden vara ekvivalent om du promenerar 1.5mil i rask takt som att springa 1mil?
2. Jag är ingen matfrisk människa och jag har problem att trycka i mig dom mängder mat som krävs för att få i mig 2000+ kcal så jag har kört att jag äter ca: Var tredje timme äter bra mat och äter tills jag blir ordentligt mätt inte propp mätt och inte halv mätt.
Detta har än så länge funkat och jag gått ner 4-5kilo utan att tappa nämnvärt i styrka ( Det enda jag märkt är att jag fått gå ner 2kg i hantelpress ) och jag börjar se betydligt mycket mer slimmad ut. Vad jag dock är rädd för är att eftersom jag rör ganska mycket på mig låånga morgonpromenader, stryrketräning och löpträning så förbränner jag så mycket mer kcal än jag får i mig att kroppen ställer in sig på svält och det vore otrevligt. Därför undrar jag om man kan se några typiska tecken/symptomer på att kroppen har gått in i svält?
Samtidigt ifall jag skulle råka ha hamnat i svälttillstånd hur tar jag mig snabbast ut därifrån. Börjar äta lite mera mat och kan man lura kroppen genom att äta som ett sepe på ätardagen för att få kroppen att höja förbränningen.
3. En standard frukost för mig ser ut på ett ungefär så här, Havregryns gröt på 1.5dl havregryn och 1msk linfrön och lite lättmjölk 2st Pågen Njuta med skinka och gurka och 1glas Funlight saft / Vatten
Något att klaga på?
4. Har för mig att jag läste att Keso skulle vara dåligt att äta till lunch eftersom det innehåller "snabbt" protein, är jag helt ute och cyklar då?
5. Eftersom jag svårt att få i mig nog stora mängder mat tänkte jag att istället för t.ex lunch middag kunde jag trycka i mig Diet-Pro stället för mat.
Måltidsersättare med extremt
långsamma kolhydrater
Glukemiskt index på 47
Innehåller:
50% protein
35g kolhydrater
371 kcal / 100g
Sen äta omega3 eller något till för att få i sig fett. Borde vara lättare att få i sig en stor mängd kalorier där. Ja, jag vet att man inte ska ersätta maten med vätska utan att man ska äta och njuta och jag vet att det är oekonomiskt. Men känns som att om det skulle vara en bra idé så är det värt det för att inte snubbla nu på mållinjen.
Ja det var nog allting för tillfället ;)