Visa fullständig version : Vegan eller biffprotein?
Wrenchgirl
2018-12-14, 18:55
Jag kan inte äta mjölk vilket är ett litet *gah!* i träningsvärlden eftersom nästan allt ska ha vassle i sig. Nu kör jag iallafall ett proteinpulver baserat på havre och ärta eftersom soja inte heller funkar så bra men undrar lite också på om biffprotein kan vara något. En del säger att det är bra och en del säger att det är skit och framställs av ben och brosk och inte innehåller så mycket protein som kroppen tar till sig. Enligt en träningstidning som inte längre finns så skulle man också vara försiktig eftersom det enligt dem framställdes ur levern och där lagras de flesta tungmetallerna som djuret har fått i sig under sin ivstid. Så vad är egentligen det bästa?
När du säger att mjölk- och sojaprotein inte fungerar, menar du att du får magproblem eller är laktosintolerant? Och är frågan vad som är bäst för magen eller vad som har mest fullvärdigt protein/billigast/bäst för klimatet/whatever?
Om det är magproblem finns det ju lite dyrare isolat istället för koncentrat som ska vara lite snällare mot magen. Jag har ingen vidare koll på vego-pulver mer än soja (som jag tycker är utmärkt). Men annars finns ju äggproteinpulver om du vill testa det t.ex?
Wrenchgirl
2018-12-14, 21:43
När du säger att mjölk- och sojaprotein inte fungerar, menar du att du får magproblem eller är laktosintolerant? Och är frågan vad som är bäst för magen eller vad som har mest fullvärdigt protein/billigast/bäst för klimatet/whatever?
Om det är magproblem finns det ju lite dyrare isolat istället för koncentrat som ska vara lite snällare mot magen. Jag har ingen vidare koll på vego-pulver mer än soja (som jag tycker är utmärkt). Men annars finns ju äggproteinpulver om du vill testa det t.ex?
Sojan är det magen och mejeri överhuvudtaget är det själva mjölkproteinet som ställer till det.
Äter jag mycket ägg säger magen ifrån också. Annars så såg jag att Scitec nu har billigt äggprotein på Svenskt Kosttillskott där jag i regel handlar. Annars så har jag nu Better you veganprotein :) Och det är främst vad som är mest fullvärdigt och tas upp av kroppen. Om soja kan jag säga att jag testade det ett tag men fick hälla bort halva burken för det gick inte med magen.
King Grub
2018-12-14, 21:45
Beef protein betyder inte biffprotein. Ordet för biff är steak. Det handlar om hydrolyserat nötköttsprotein, knappast från några bra och dyra delar av djuret. Men det är inga problem att använda det som proteinpulver.
Wrenchgirl
2018-12-14, 21:51
Beef protein betyder inte biffprotein. Ordet för biff är steak. Det handlar om hydrolyserat nötköttsprotein, knappast från några bra och dyra delar av djuret. Men det är inga problem att använda det som proteinpulver.
Det är ungefär det som jag fått lite förklarat att det utvinns ur slaktavfall egentligen mer eller mindre på samma vis som vassle egentligen är avfall från osttillverkningen.
Om du inte kan äta mjölk-, ägg- eller sojaprotein och inte vill äta nötköttsprotein pga "slaktavfall" så får du väl prova de andra växtproteinpulverna som finns (t.ex ris, hampa, ärta). Vad som är "bäst" av dem har iaf jag ingen aning om - prova dig fram och ät allsidigt i övrigt så funkar väl vilket som helst av dem.
Wrenchgirl
2018-12-14, 22:53
Om du inte kan äta mjölk-, ägg- eller sojaprotein och inte vill äta nötköttsprotein pga "slaktavfall" så får du väl prova de andra växtproteinpulverna som finns (t.ex ris, hampa, ärta). Vad som är "bäst" av dem har iaf jag ingen aning om - prova dig fram och ät allsidigt i övrigt så funkar väl vilket som helst av dem.
Det jag vill veta med tråden är snarare om biffproteinet är bra eller om det är som en del säger att kroppen inte tar upp det för att det utvinns ur brosk och ben? För jag är faktiskt rätt nyfiken på det men vill inte kasta bort pengarna på något som inte kroppen tar upp.
Tittar vi på MMSports hemsida ser vi ett exempel på innehåll:
https://www.mmsports.se/Kosttillskott/Protein/Proteinpulver/Self-Omninutrition-Self-Beef-Protein.html
Står det "hydrolyserat nötköttsprotein" är det kött från nötdjur. Per definition är kött muskulaturen från djuret.
...
Per definition är kött muskulaturen från djuret.
Harklar sig i Guldfågeln
Wrenchgirl
2018-12-29, 09:54
Jo jag vet att kött är per definition muskulaturen fån djuret. Som julskinkan som många har ätit nu i jul är ju från grisens gluteus. ;) Dock det som jag förstod enligt dem som säger att biffproteinpulver är verkningslöst var att det utvanns ur kollagenet på djuret och kollagenprotein kan inte vi omvandla till muskelprotein. Därav varför jag frågar istället för att bara köpa det med hull och hår då det finns så mycket verkningslöst som säljs. Inte minst testoboosters och fettförbrännare ^^
Jag använder ärt- och havreprotein från Better you, samt äggviteprotein från myprotein. Har inga problem med magen och dessutom slipper jag all akne som man får av mjölkprotein.
Wrenchgirl
2019-01-03, 15:09
Jag använder ärt- och havreprotein från Better you, samt äggviteprotein från myprotein. Har inga problem med magen och dessutom slipper jag all akne som man får av mjölkprotein.
Det är det proteinpulvret som jag kör också för tillfället. Även om det blir en burk från Self nu för jag hade inte råd med BetterYou efter julen och Self var en hundring billigare. :)
Det är det proteinpulvret som jag kör också för tillfället. Även om det blir en burk från Self nu för jag hade inte råd med BetterYou efter julen och Self var en hundring billigare. :)
Återkom med recension!
Finns detta i Sverige? Underbar vegant pulver. Mixed Berry klar favorit.
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/81Phy0ZC0rL._SY550_.jpg
https://supplementsdirect.ca/wp-content/uploads/2018/08/vega-sport-performance-protein-ingredients-540x600.jpg
Wrenchgirl
2019-01-03, 21:14
Återkom med recension!
Det är rätt okej och har haft den tidigare. Dock bara 68% protein medan Better You har 80% om man ska tro det som står på burken. Dock innehåller den lite annat smått och gott som järn, betaglukaner som jag antar att äen btter you innehåller genom att den också har havre i sig. Sen ska den väl även vara lätt antiinflammatorisk genom innehåll av omega3 från hampan. Men det låter jag vara osagt.
Gluffgluff
2019-01-06, 13:48
När man pratar om mjölkprotein som inflammatoriskt så avses oftast om inte alltid kassein. Vassleisolat verkar inte trigga igång mina autoimmuna besvär.
Men jag har lite akne. Kanske borde testa det proteinet ni pratar om. Smakar det bra? Hur blandar ni?9
När man pratar om mjölkprotein som inflammatoriskt så avses oftast om inte alltid kassein. Vassleisolat verkar inte trigga igång mina autoimmuna besvär.
Men jag har lite akne. Kanske borde testa det proteinet ni pratar om. Smakar det bra? Hur blandar ni?9
Jag kör 50/50 av better you's ärt- och havreprotein (smaksatt) och äggviteprotein från myprotein (naturell). Det smakar och löser sig bra.
Wrenchgirl
2019-01-06, 15:25
När man pratar om mjölkprotein som inflammatoriskt så avses oftast om inte alltid kassein. Vassleisolat verkar inte trigga igång mina autoimmuna besvär.
Men jag har lite akne. Kanske borde testa det proteinet ni pratar om. Smakar det bra? Hur blandar ni?9
Jag kör enbart BetterYou eller Self beroende på vilken av dem jag har hemma. Sen äter jag en del ägg. Och det är tack vare den inflamatoriska verkan som gör att jag undviker mejeri eftersom jag har rumatism. Sen att jag tycker kasein smakar blähä är en annan femma. *spy*
Köp ärt och risprotein och blanda dessa för en finfin aminosyraprofil. Det är billigt och just nu är det dessutom 40% rabatt på Bulkpowders.
exevision
2019-01-06, 20:43
Köp ärt och risprotein och blanda dessa för en finfin aminosyraprofil. Det är billigt och just nu är det dessutom 40% rabatt på Bulkpowders.
Förutom arseniken i riset.
Biff och ris protein smakar vidrigt enligt mig har testat olika prisklasser.
Vassle blir jag dålig i magen av och får sjukt många finnar på baksida lår och rumpan så det dricker jag inte heller längre.
Wrenchgirl
2019-01-29, 17:03
Återkom med recension!
Kan säga att jag gick tillbaka till BetterYou delvis för smaken men ävne för at de enligt burlen iallafall har ca 80% proteininnehåll medan Self som är dubbelt så dyrt per portion har 68%. :)
Kan säga att jag gick tillbaka till BetterYou delvis för smaken men ävne för at de enligt burlen iallafall har ca 80% proteininnehåll medan Self som är dubbelt så dyrt per portion har 68%. :)
Då håller jag mig till better You. :)
skunkvid
2019-02-01, 22:41
Förutom arseniken i riset.
Byt mot havreprotein då?
Byt mot havreprotein då?
Eller ärtprotein*hug*
Wrenchgirl
2019-05-27, 14:47
Bumpar tråden lite då jag även har börjat kika på äggprotein men inte vill starta en ny tråd. Lite dyrare. Men hur är biotillgängligheten och aminosyraprofilen i det i jämförelse med den ärt och havre-kombination som jag kör nu? :)
King Grub
2019-05-27, 15:19
http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=8035813&postcount=1
Wrenchgirl
2019-05-27, 15:32
http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=8035813&postcount=1
Hittade inte äggproteinpulver där tyvärr utan bara vanliga kokta ägg. :)
TheDoctor
2019-05-27, 18:47
Hampaprotein är rätt bra. Men det smakar nermald buske och är kornigt som fan. I alla fall den sorten jag testat. Går man upp lite i prisklass så kanske där finns bättre. Det kostar en slant men det är en bra proteinkälla och hampa är bra för så mycket annat med.
Wrenchgirl
2019-08-03, 16:21
Testar igen lite. Ärtprotein eller äggprotein? Vilken är den som är bäst i biotillgängighet, aminosyraprofil och biotillgänglighet? Tänkte fråga om smak med men det är ju mer personligt tyckande. ^^ Och vet att det kan skilja mellan fabrikat men som generellt? :) Och jag har även funderat på att helt skippa pulver och istället ha ett litet mål färdigt hemma men samtidigt så är jag ambassadör för ett shakermärke och då blir det svårare att kunna göra reklam för shakern om jag inte använder pulver. ^^
Testar igen lite. Ärtprotein eller äggprotein? Vilken är den som är bäst i biotillgängighet, aminosyraprofil och biotillgänglighet? Tänkte fråga om smak med men det är ju mer personligt tyckande. ^^ Och vet att det kan skilja mellan fabrikat men som generellt? :) Och jag har även funderat på att helt skippa pulver och istället ha ett litet mål färdigt hemma men samtidigt så är jag ambassadör för ett shakermärke och då blir det svårare att kunna göra reklam för shakern om jag inte använder pulver. ^^
Jag har börjat ha ärtprotein i gröten (hade tidigare vassle men det började skumma nåt förjävligt när man kokar, vilket som tur är ärtprotein som jag nu märkt).
Har hittills provat med typ 2 strukna matskedar till 2 dl havregryn, det smakar lite annorlunda än om man bara kör med havregryn. Smakmässigt är det definitivt inget som förhöjer upplevelsen, vilket kanske är att vänta från naturellt proteinpulver, men det gör det inte heller äckligt. Bara lite annorlunda. Tänkte successivt öka upp till typ 1 dl och se om det påverkar negativt eller om det funkar.
Har 0 koll på själva kvalitén jämfört med typ vassle i praktiken, så där väntar jag också med spänning på någon som har lite koll :p
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.