Visa fullständig version : Väga kycklingen fryst, tinad eller tillagad?
Tänkte bara kolla mer er hur ni gör det.
Tog fram fryst kyckling som då låg på 500g och nu tinad ligger den på typ 400g, så vad ska man utgå ifrån?
Läste något om att mat som kommer ifrån affären fryst ska vägas fryst och färsk mat från affären ska vägas färsk?
FknGainzBro
2018-10-07, 17:21
Ingen big deal, gör samma sak varje gång bara så kan du justera efter resultat.
Skickat från min G8141 via Tapatalk
Tänkte bara kolla mer er hur ni gör det.
Tog fram fryst kyckling som då låg på 500g och nu tinad ligger den på typ 400g, så vad ska man utgå ifrån?
Läste något om att mat som kommer ifrån affären fryst ska vägas fryst och färsk mat från affären ska vägas färsk?
Stämmer bra. Näringsvärdet på förpackning avser nästan alltid livsmedlet i sin befintliga form, t.ex. fryst (om inget annat anges, så klart).
sumialic
2018-10-07, 19:42
Är det inte ovanligt mycket att tappa 100g i vikt från fryst till upptinad vara? Låter spontant som att kycklingen hade stora lager med is på sig, men brukar själv inte väga före och efter så det kanske är fullt normalt.
Väg alltid det du köper in den form du köper det i, om inte annat anges på förpackningen.
King Grub
2018-10-08, 08:58
Näringsvärdet är beräknat på kyld/upptinad filé.
Kronfågel. http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=4275474&postcount=6
Näringsvärdet för kycklingfilé är aktuellt på vikten på den frysta filéen.
Kronfågel. http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=610927&postcount=7
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.