Logga in

Visa fullständig version : Whiskystenar?


PKtarzan
2018-09-14, 17:09
Någon som använder sig av whiskystenar om så till vilken typ av virre fungerar de bäst? Spontant tänker jag att det starkare whiskys kanske blir lite mer lättdruckna vid lägre temperaturer? Samt kan jag låta stenarna ligga i frysen typ hela tiden när jag inte använder dem?

r3mpuh
2018-09-14, 17:24
Någon som använder sig av whiskystenar om så till vilken typ av virre fungerar de bäst? Spontant tänker jag att det starkare whiskys kanske blir lite mer lättdruckna vid lägre temperaturer? Samt kan jag låta stenarna ligga i frysen typ hela tiden när jag inte använder dem?Var lite mer kreativ istället. Skala en apelsin, frys in klyftorna enskilt & lägg ned i whiskeyn sedan. 👌🏻🧐

VikG
2018-09-14, 17:27
Ja du kan ha dom i frysen hela tiden. Själv föredrar jag några droppar kallt vatten, stenar kyler ner för mycket.

svenbanan
2018-09-14, 17:28
Någon som använder sig av whiskystenar om så till vilken typ av virre fungerar de bäst? Spontant tänker jag att det starkare whiskys kanske blir lite mer lättdruckna vid lägre temperaturer? Samt kan jag låta stenarna ligga i frysen typ hela tiden när jag inte använder dem?

Jag har ett par som har legat i frysen i typ fem-tio år. Jag har väl använt dem nån enstaka gång, men det är nåt med dem jag inte gillar. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är dock... Nu har jag nog iofs inte haft dem i whiskey, eftersom jag föredrar rumstemeratur. Fan vet. Jag rekommenderar dem iaf inte. Men de kostade väl bara en hundring eller mindre, så det är ju ingen big deal...

Vinter
2018-09-14, 17:34
Skillnaden är med iskuber spär du ut whiskyn. Standarden brukar vara iskuber i single, och stenar eller inget i blended. Men det är väl personlig preferens kanske.

StarkaUlf
2018-09-14, 17:44
Jag tycker att dom får whiskyn att smaka mycket sämre. Hatar såna där stenar.

PixelMiner
2018-09-14, 18:06
Skillnaden är med iskuber spär du ut whiskyn.

Nu är jag ingen whiskey-nörd, men jag har för mig att jag läste någonstans att whiskey skall spädas och då helst med samma källvatten som användes för att tillverka whiskeyn. Finns ju företag som specialiserat sig på att sälja vatten ifrån dessa originalkällor:

http://uisgesource.com/

nG19l94jgcw

Petoria
2018-09-14, 18:41
Nu är jag ingen whiskey-nörd, men jag har för mig att jag läste någonstans att whiskey skall spädas och då helst med samma källvatten som användes för att tillverka whiskeyn. Finns ju företag som specialiserat sig på att sälja vatten ifrån dessa originalkällor:

http://uisgesource.com/

nG19l94jgcw

Ja med några droppar, en eller flera iskuber är för mycket

Onigiri
2018-09-15, 07:10
Allt ni behöver veta, tacka mig senare.

https://www.youtube.com/watch?v=HY36JXK3bdg

Nixon
2018-09-15, 07:17
Ni som vill ha is/stenar i whiskyn; får man fråga varför?

olwe
2018-09-15, 09:14
Man ska förstås alltid dricka på det vis man tycker är godast men att kyla ner whisky är för mig superkonstigt. Kanske någon illasmakande variant man vill stjälpa i sig utan att känna smaken men då skulle jag skippa helt istället.

Vatten är en annan sak och kommer vara olika från whisky till whisky. Har du typ en Glenfarclas 105 på 60% så lär du vilja ta ned den lite och du kommer där gå från en alkohol-chock till en ganska balanserad och len dram. på 40% upplever jag väldigt sällan en anledning. Vatten kan frigöra aromer men det kan också döda drycken. Kul att experimentera.

Jag har aldrig sett en lite mer kunnig entusiast använda vare sig stenar eller is.