handdator

Visa fullständig version : Body Science Instant Oats


-squat-
2018-08-24, 12:35
Svenskt lättlösligt havremjöl med långsamma och näringsrika kolhydrater.
https://www.mmsports.se/Kosttillskott/Kolhydrater/Langsamma-kolhydrater/Body-Science-Instant-Oats.html?variantid=31601&gclid=EAIaIQobChMIwva34cuF3QIVD8qyCh0e9wQrEAQYASAB EgJiKfD_BwE

Blir det verkligen långsamt blandat med vatten eller annan dryck?

Är det någon skillnad mot att köra havregrynen i mixern?

King Grub
2018-08-24, 12:42
Det låter ju ganska osannolikt.

vicarious
2018-08-24, 18:05
Är det någon skillnad mot att köra havregrynen i mixern?

Det är dyrare. :d

Samma med färdiga proteinpannkaksmixar. Det är oftast vassleprotein och vetemjöl, till dubbla priset. Extremt onödigt.

tramadol
2018-08-24, 18:15
Det är dyrare. :d

Samma med färdiga proteinpannkaksmixar. Det är oftast vassleprotein och vetemjöl, till dubbla priset. Extremt onödigt.

Kanske blir en off topic nu så ber om ursäkt men är det sant att vassleprotein förstörs om det hettas upp?

Sverker
2018-08-24, 18:37
Häller du vassleprotein i en pannkakssmet med mjölk kommer du att förstöra lite av den värdefulla aminosyran lysin. Sk brunfärgningssreaktion.

Fast du vräker ändå i dig massor av lysin i pannkakorna så det spelar ingen roll.


Intressant produkt av havremjöl. Man brukar ofta undvika att göra mjöl av havre eftersom fettet lätt härsknar. Här har tydligen tillverkaren hittat en kompromiss mellan att få en slät och lättlöslig dryck med en havre som inte kommer att härskna och smaka illa.

Pepz
2018-08-27, 06:48
är ju exakt vad det är: mixade havregryn.
väldigt smidigt på jobbet då jag inte har någon mixer där, eller på morgonen när jag inte orkar dra fram mixern.

Jag har svårt för bitar av havregryn i mina shakes så jag har avstått från havre tidigare.



Sverker
är ju inga tillsatser i så frågan är hur fort det härsknar. ångbehandlingen stoppar väl inte det?

Sverker
2018-08-27, 16:57
Ångbehandlingen är ett absolut krav för att valsa havregrynen. Då denatureras lipaserna och fettet får vara ifred.

Problemet med att mala grynen till mjöl är att ytan mot luften ökar en miljon gånger. Härskningen tar fart.

Pepz
2018-08-28, 11:08
Ångbehandlingen är ett absolut krav för att valsa havregrynen. Då denatureras lipaserna och fettet får vara ifred.

Problemet med att mala grynen till mjöl är att ytan mot luften ökar en miljon gånger. Härskningen tar fart.

Kollade med MM
tydligen gör det företaget som tillverkar produkten någon patenterad värmebehandling som gör att motståndet mot härskning är stort, och ger en produkt med låg fukthalt.

har ett par öppnade påsar, får se om någon hinner härskna innan jag ätit upp dom

-squat-
2018-08-31, 21:14
är ju exakt vad det är: mixade havregryn.
väldigt smidigt på jobbet då jag inte har någon mixer där, eller på morgonen när jag inte orkar dra fram mixern.

Jag har svårt för bitar av havregryn i mina shakes så jag har avstått från havre tidigare.



Löser det sig bra, likt vitargo, Malto etc?

Vad tror du om GI:t?

Dåren
2018-09-01, 13:55
har ett par öppnade påsar, får se om någon hinner härskna innan jag ätit upp dom

Hur vet man om de gjort det? Smakar/luktar de illa?

Sverker
2018-09-01, 14:10
Bitter smak i munnen som sitter i en lång stund efteråt. Skulle jag säga.

Pepz
2018-09-06, 15:52
Löser det sig bra, likt vitargo, Malto etc?

Vad tror du om GI:t?

löser sig utmärkt.
Har man mycket i drinken blir en aning mjöligt men det går att avvakta så det sväller lite och suger åt sig vätska för en lenare konsistens.

GI lär vara ganska högt men jag kan inte tycka att det spelar någon roll.
GI för havre är väl runt 60 och finmalt ger alltid högre GI