handdator

Visa fullständig version : Vad är bästa (pris och fullvärdigt) alternativ till mjölkprotein?


Dovahkiin
2017-12-01, 22:31
Jag behöver testa att skippa mjölkprotein helt ett tag för att se om det är vad som bråkar så med min mage, och försöker nu ligga på ett rätt rejält högt proteinintag. Det blir givetvis mycket mjölkprotein då i form av vassle och kasein. Måltiderna känner jag att jag kan få ordning på så de är helt fria från mjölk i några veckor, men proteinpulvret? Vad finns det för fullvärdiga proteinpulver utöver mjölkprotein som inte kostar skjortan och som verkar fungera dugligt?

Extrafråga, blir de andra proteinsorterna mer likt kasein, alltså långsamt, än likt vassle?

Sverker
2017-12-02, 07:01
Är du inte van med mycket protein i stora klunkar från proteinpulver spelar det säker ingen roll vilket protein du väljer. Magen kommer att protestera. Mjölks fördel är att det är relativt lättsmält och vi tar upp det mesta. Lämnar inga korta stumpar som bakterier jäser längre ned i tarmarna.
Varför inte bara öka proteinmängden med små portioner under några veckor ?





Frågar du mig ser jag ingen nytta alls med att tokäta mycket protein.

Dovahkiin
2017-12-02, 16:17
Är du inte van med mycket protein i stora klunkar från proteinpulver spelar det säker ingen roll vilket protein du väljer. Magen kommer att protestera. Mjölks fördel är att det är relativt lättsmält och vi tar upp det mesta. Lämnar inga korta stumpar som bakterier jäser längre ned i tarmarna.
Varför inte bara öka proteinmängden med små portioner under några veckor ?





Frågar du mig ser jag ingen nytta alls med att tokäta mycket protein.
Ursäkta om jag skrev det så det tolkades så, men jag har alltså inte ökat proteinmängden. Det är en hög nivå, men inget helt överdrivet, och jag har legat på samma nivå i nästan två år. Magen har dessutom varit kass för mig klart längre än så, så det verkar inte vara inte kopplat till mängden protein.

Ska därför testa utesluta allt mjölkprotein (alla mjölkprodukter helt) för att se om det är det jag inte klarar av. Har testat de andra vanliga sakerna givetvis, laktos och gluten, och även testat lite olika dieter utan bättring. Mycket fett och lite kolhydrater eller vice versa, med mera, inga större skillnader. Ingen tydlig allergi mot något jag kunnat se heller. Bara en riktigt orolig mage som blir enormt bubblig, uppblåst, gasig och orolig allmänt, vad jag än stoppar i mig. Fått diagnosen IBS utan att några tester gjorts annat än att se att jag inte har en inflammation i kroppen, eller glutenintolerans, så det är ju bara satt som namn på det i brist på annat. Behöver leta vidare efter lösningar själv.

Sojaprotein, är det dugligt? Hört tidigare att det talades om att det rent av kunde vara negativt, då det påverkade hormonerna? Vet inte om det ä'r ett dumt kost-rykte som så många andra eller om det ligger sanning i det? Annars verkar soja vara det främsta alternativet till mjölk?

Sverker
2017-12-02, 16:39
Soja är komplett. Det är inget fel på soja.
Det är isoflavonerna i sojan som skrämmer. De är fytoöstrogener som kan efterlikna östrogen. Betyder inte att de skulle verka som östrogen och ge oss killar tuttar och breda höfter. Du får söka ifall du är intresserad.
Sojaisolat bör vara så tvättat att mängderna isoflavoner är små.

Finns annars ägg eller äggproteinpulver.

Prost
2017-12-02, 20:04
Blandning av ris och ärtprotein = fullvärdigt + BILLIGT.

Sverker
2017-12-02, 20:17
Länka inte till andra webshopar. MMSports är vår ägare.

-squat-
2017-12-02, 23:47
Myprotein har äggprotein till bra pris.

Xead
2017-12-03, 09:26
Myprotein har äggprotein till bra pris.

+1. Bulkpowders har gött biffprotein som kan införskaffas till ett rimligt pris med deras ofta generösa rabattkoder.

Sverker
2017-12-03, 10:30
Torkad buljong menar du ? Finns ingen som skulle torka biff till proteinpulver. Det pulvret skulle kosta 1500:-/ kg*facepalm*

King Grub
2017-12-03, 11:06
Dom felöversätter beef till biff när det egentligen handlar om nötköttshydrolysat, inte direkt bästa delarna. Folk verkar tro att beef betyder biff.

Sverker
2017-12-03, 14:46
Ja. Hoppas att marknadsförarna kan prata tydligare. Nötköttshydrolysat är en bättre tolkning.

Hur som helst är det ett hydrolysat och kanske skonsammare mot magen än intakta protein. Hade varit värdefullt ifall de som säljer hydrolysaten kunde berätta hur hydrolyserat pulvret är. Finns en viss "standard" att ange medelvikten på vasslehydrolysat.

Hade varit intressant att få med mängderna av de olika aminosyorna i produkten. Att kunna jämföra mängderna glycin och prolin mot andra proteinprodukter eftersom de två aminosyrorna utgör ca 30 % av kollagenet.
Ett kött kan innehålla 25 % bindväv och fortfarande vara kött.

Max
2017-12-03, 17:24
Ska därför testa utesluta allt mjölkprotein (alla mjölkprodukter helt) för att se om det är det jag inte klarar av. Har testat de andra vanliga sakerna givetvis, laktos och gluten, och även testat lite olika dieter utan bättring. Mycket fett och lite kolhydrater eller vice versa, med mera, inga större skillnader. Ingen tydlig allergi mot något jag kunnat se heller. Bara en riktigt orolig mage som blir enormt bubblig, uppblåst, gasig och orolig allmänt, vad jag än stoppar i mig. Fått diagnosen IBS utan att några tester gjorts annat än att se att jag inte har en inflammation i kroppen, eller glutenintolerans, så det är ju bara satt som namn på det i brist på annat. Behöver leta vidare efter lösningar själv.
Äter du sockeralkoholer? De finns ofta som sockersubstitut i proteinbars, lågkalorisylt, tuggummi utan socker etc. Min mage klarar av en del, men blir det för mycket blir det jobbigt. Oligosackarider verkar inte vara några problem.