Visa fullständig version : långsamma proteiner
vad är bra långsamma proteiner som inte är kasein och kvarg?
King Grub
2017-07-07, 17:10
Vältuggat rött kött är relativt snabbt protein, men allt annat i matform är långsamt.
Vältuggat rött kött är relativt snabbt protein, men allt annat i matform är långsamt.
aha så räknas kycklingfile som långsam protte?
Tree Fiddy
2017-07-07, 17:51
aha så räknas kycklingfile som långsam protte?
Ja
Men inte lika långsamt som kvarg?
King Grub
2017-07-07, 21:36
Det finns nog inga studier på kyckling. Men ägg är mycket långsammare än kasein/kvarg.
Det finns nog inga studier på kyckling. Men ägg är mycket långsammare än kasein/kvarg.
aha got it makes sense... därför man känner sig så mätt av ägg... bara äggvita då är den lika långsam ?
alltså king grub vem är du haha hur fan kan man kunna exact allt sickness du e tack för att du finns haha
King Grub
2017-07-07, 21:56
Ur A Review of Issues of Dietary Protein Intake in Humans. International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, 16, 129-152.
Man kan äta väldigt långsamt annars ;)
Tycker ni detta är viktigt?
King Grub
2017-07-07, 22:00
Äter man bara snabbt protein inför en lång fasta, t ex över natten, har man bara en positiv proteinbalans i kanske två timmar. Äter man däremot 40 gram långsamt protein innan man går och lägger sig så upprätthåller man proteinsyntesen och undertrycker proteinnedbrytningen hela natten.
Å fan. Jag som tycker det kan vara rätt härligt att dricka flytande äggvita ur en sån flaska.
King Grub
2017-07-07, 22:27
Flytande äggvita kan man bara ta upp 50 % av proteinet från. Resten passerar tarmen och ut i toaletten. Äggvita måste hettas upp till koagulering för att kunna tas upp ordentligt. Pastöriseringen som görs för äggvita på dunk är inte tillräcklig. Äggvita pastöriseras med en temperatur på runt 55 grader, men albumin (äggviteprotein) denatureras dock inte vid så låga temperaturer, utan först vid 74 grader.
http://ajpgi.physiology.org/content/277/5/G935.long
http://jn.nutrition.org/content/128/10/1716.full
Äter man bara snabbt protein inför en lång fasta, t ex över natten, har man bara en positiv proteinbalans i kanske två timmar. Äter man däremot 40 gram långsamt protein innan man går och lägger sig så upprätthåller man proteinsyntesen och undertrycker proteinnedbrytningen hela natten.
det är den jag va ute efter... då kör ett hårt pass direkt när jag vaknar med EAA + koffein innan frulle
Ur A Review of Issues of Dietary Protein Intake in Humans. International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, 16, 129-152.
så steka en omelette innan jag lägger mig är killern när inte kasein och kvarg finns tillgängligt helt enkelt..
Flytande äggvita kan man bara ta upp 50 % av proteinet från. Resten passerar tarmen och ut i toaletten. Äggvita måste hettas upp till koagulering för att kunna tas upp ordentligt. Pastöriseringen som görs för äggvita på dunk är inte tillräcklig. Äggvita pastöriseras med en temperatur på runt 55 grader, men albumin (äggviteprotein) denatureras dock inte vid så låga temperaturer, utan först vid 74 grader.
http://ajpgi.physiology.org/content/277/5/G935.long
http://jn.nutrition.org/content/128/10/1716.full
Aldrig tänkt på det. Men det är uppenbart:d.
Denatureringen av trypsininhibitorerna.
Flytande äggvita kan man bara ta upp 50 % av proteinet från. Resten passerar tarmen och ut i toaletten. Äggvita måste hettas upp till koagulering för att kunna tas upp ordentligt. Pastöriseringen som görs för äggvita på dunk är inte tillräcklig. Äggvita pastöriseras med en temperatur på runt 55 grader, men albumin (äggviteprotein) denatureras dock inte vid så låga temperaturer, utan först vid 74 grader.
http://ajpgi.physiology.org/content/277/5/G935.long
http://jn.nutrition.org/content/128/10/1716.full
Så de där siffrorna för "egg protein raw" i tabellen längre upp är som pärlor för svin ._. Ungefär som nåt urbra specialvapen man får i ett RPG men som drainar den egna energin för varje slag.
Shqypnia
2017-07-08, 09:33
Så egentligen är det bättre (och godare) med 4-5 kokta ägg innan sängdags istället för en shake kassein.
Aldrig tänkt på det. Men det är uppenbart.
Denatureringen av trypsininhibitorerna.Kommer ihag att jag stallde den fragan till dig, da du ar ordförande for Kolozzeum Chemistry Guild, for flertalet ar sedan. Du skulle ta reda pa det men inget svar kom.
Jag har aldrig tappat hoppet om att fa svar. Nu kom det.
Scratch89
2017-07-08, 11:59
Äter man bara snabbt protein inför en lång fasta, t ex över natten, har man bara en positiv proteinbalans i kanske två timmar. Äter man däremot 40 gram långsamt protein innan man går och lägger sig så upprätthåller man proteinsyntesen och undertrycker proteinnedbrytningen hela natten.
Sen kan man ju undra om det är relevant i det praktiska och under längre tid. Jag tänker lite som man var inne på att fettförbränning vid viss intensitet bränner mer fett men kompenseras över dygnet.
Kommer ihag att jag stallde den fragan till dig, da du ar ordförande for Kolozzeum Chemistry Guild, for flertalet ar sedan. Du skulle ta reda pa det men inget svar kom.
Jag har aldrig tappat hoppet om att fa svar. Nu kom det.
Ja, jag minns det. Men jag hittade inget användbart på nätet. Det verkade som att trypisininhibitorerna tål temperaturer upp och t o m över 90°C för att denatureras på de sidor som är öppna ut mot allmänheten utan nycklar till universitetens databaser.
Svaret blir att alltid koka äggvitan hård och fast.
Det finns nog inga studier på kyckling. Men ägg är mycket långsammare än kasein/kvarg.
Skulle man därför kunna argumentera att ägg är ett sämre alternativ som frukostprotein eller proteinkälla under dagen? Tänker på de råd från Stuart Phillips mfl om hur man bör fördela sitt proteinintag under dagen, muscle full etc.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.