handdator

Visa fullständig version : Några problem med att "överäta" potatis?


Bob90
2017-03-13, 13:40
Har börjat snöa in på potatis då jag ledsnat lite på ris/pasta och funderar på om det finns någon anledning att variera sin huvudsakliga kolhydratskälla mer. Jag vet ju att stekt/friterad potatis kanske inte är bra att överäta pga akrylamid, men tänker nu främst på kokt eller ugnsbakad potatis.

Hur är det med tex glykoalkaloider? Behöver man inte bry sig om det om man inte käkar gröna potatisar? Finns det något annat som man bör vara medveten om? Hur är det med sötpotatis (som förvisso inte ens är en potatis egentligen)?

Vet att det finns quinoa, matvete, bovete, bulgur, couscous osv men nu tänkte jag hålla tråden om den gyllene knölen. Vet även att potatis innehåller en försumbar mängd protein jämfört med pasta och ris.

Luca Brasi
2017-03-13, 14:07
Ugnsbakad potatis i form av bakpotatis är väl ett av de alternativ som innehåller mest akrylamid ?

kaspen
2017-03-13, 14:20
https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/vaxtgifter/glykoalkaloider/

Starke75an
2017-03-13, 18:07
Har ätit enorma mängder potatis.


Har dåligt minne, kan inte hålla koll på höger och vänster. Är 173... förutom det så är allt normalt.

Sheogorath
2017-03-13, 20:18
:laugh:

StarkaUlf
2017-03-14, 16:33
http://i2.kym-cdn.com/photos/images/original/000/374/362/889.jpg

xan
2017-03-14, 17:39
Har ätit enorma mängder potatis.


Har dåligt minne, kan inte hålla koll på höger och vänster. Är 173... förutom det så är allt normalt.

Lol.

Wzup2u
2017-03-14, 20:46
Jag ba måste köra en klassiker =) soz...

https://www.youtube.com/watch?v=3EdGFzoFN9o

ApexProcyon
2017-03-14, 21:43
https://pics.onsizzle.com/Facebook-%C2%B7-d7d644.png

Bob90
2017-03-15, 09:58
ihMMw0rnKz4

Ugnsbakad potatis i form av bakpotatis är väl ett av de alternativ som innehåller mest akrylamid ?

Beror väl på vad man jämför med antar jag, men jag trodde att stekt och friterad låg längst upp. Ugnsbakat torde väl iof ligga näst i listan, men undrar hur högt upp. Även om man brukar sätta ugnen på typ 200 grader så får väl inte potatisen automatiskt samma temperatur direkt?

wilhelmblomgren
2017-03-15, 16:43
http://i.imgur.com/h0ALiRW.png

timoat
2017-03-15, 17:18
Om du har potatisgenen så kan du faktiskt förvandlas till en potatis vid överätning, sjukt att inget tagit upp det.

wilhelmblomgren
2017-03-15, 21:44
Om du har potatisgenen så kan du faktiskt förvandlas till en potatis vid överätning, sjukt att inget tagit upp det.

Funkar det på samma sätt med biff?

Wzup2u
2017-03-15, 22:21
Funkar det på samma sätt med biff?

Eller spätta? :D

Tråden har nog ballat ut lite, men men svaret finns nog redan iaf :) excuse moi.

ApexProcyon
2017-03-15, 22:24
Om du har potatisgenen så kan du faktiskt förvandlas till en potatis vid överätning, sjukt att inget tagit upp det.

Före
https://img.buzzfeed.com/buzzfeed-static/static/2014-09/28/15/enhanced/webdr02/enhanced-buzz-15943-1411932295-21.jpg

Efter
https://startupblog.files.wordpress.com/2009/08/potatohead.jpg?w=820

Wzup2u
2017-03-15, 23:07
Har för mig det fanns en tråd om potatis, någon som kan trådens länk? =)
Potatis är faktist intressant.

http://24.media.tumblr.com/dafeecddadadcc1019fe6ddbf2dac111/tumblr_ms4j36Pxq81s9h823o1_400.gif

Cohle
2017-03-16, 02:29
https://youtu.be/QiqqC_fbP1c

Luca Brasi
2017-03-16, 11:47
Har för mig det fanns en tråd om potatis, någon som kan trådens länk? =)
Potatis är faktist intressant.

http://24.media.tumblr.com/dafeecddadadcc1019fe6ddbf2dac111/tumblr_ms4j36Pxq81s9h823o1_400.gif

Potatis ger dig stroke?