MaxTheMarketer
2017-01-11, 10:59
Tjena! Jag såg en webblektion om hunger och ämnesomsättning och då sa "professorn" att i magsäcken finns ämnena leptin och ghrelin som kontrollerar hungern (han påpekade oxå självfallet att det hela är mer komplicerat än så men ändå).
När man äter så ska det tydligen ska ta cirka 20 minuter innan dessa ämnen säger åt hjärnan att "ok nu behöver du inte vara hungrig" så det var ett tips att förebygga "överätning" genom att man äter långsamt så ämnena hinner reagera på den inkommande födan i magsäcken.
Sedan tipsade professorn om att man skulle äta lite och ofta och varje gång man blir hungrig. Enligt professorn så styr dessa två ämnen inte bara hungern utan även ämnesomsättningen.
Så om man struntar i att äta när man är hungrig och försöker "svälta bort" sin vikt/fett så kmr dessa ämnen se till att större mängder av inkommande kaloriintaget lagras mer som fetter och på så vis få sämre ämnesomsättning/lägre fettförbrukning.
Med hög ämnesomsättning menar jag alltså att man bränner mer fett vid energiförbrukningen än att det är mer fetter som lagras. Självfallet rekommenderade professorn att man småäter vettiga saker då som frukt, grönsaker å sånt och inte ger sig på idiotiska snacks som snickers osv.
Frågan är då: är professorn helt ute och cyklar eller finns det något vett i det hela att äta något väldigt enkelt för att hålla dessa två ämnen i schack i magsäcken så att ämnesomsättningen kan vara hög så magsäcken inte tror att "oj vi är i svältläge, förbered att lagra inkommande kalorier som fetter"?
Tack för svar på förhand! / Max.
När man äter så ska det tydligen ska ta cirka 20 minuter innan dessa ämnen säger åt hjärnan att "ok nu behöver du inte vara hungrig" så det var ett tips att förebygga "överätning" genom att man äter långsamt så ämnena hinner reagera på den inkommande födan i magsäcken.
Sedan tipsade professorn om att man skulle äta lite och ofta och varje gång man blir hungrig. Enligt professorn så styr dessa två ämnen inte bara hungern utan även ämnesomsättningen.
Så om man struntar i att äta när man är hungrig och försöker "svälta bort" sin vikt/fett så kmr dessa ämnen se till att större mängder av inkommande kaloriintaget lagras mer som fetter och på så vis få sämre ämnesomsättning/lägre fettförbrukning.
Med hög ämnesomsättning menar jag alltså att man bränner mer fett vid energiförbrukningen än att det är mer fetter som lagras. Självfallet rekommenderade professorn att man småäter vettiga saker då som frukt, grönsaker å sånt och inte ger sig på idiotiska snacks som snickers osv.
Frågan är då: är professorn helt ute och cyklar eller finns det något vett i det hela att äta något väldigt enkelt för att hålla dessa två ämnen i schack i magsäcken så att ämnesomsättningen kan vara hög så magsäcken inte tror att "oj vi är i svältläge, förbered att lagra inkommande kalorier som fetter"?
Tack för svar på förhand! / Max.