Logga in

Visa fullständig version : Synpunkter på bröd


peterson
2016-06-25, 12:39
Brukar baka detta ett par morgnar i veckan. Trevligt med nybakat hemma. Har laborerat en del med receptet och tycker själv att det är bra nu, både beträffande smak och innehåll. Vad tycker ni?

3 dl vetemjöl
1 dl havrekli
1 dl havregryn
1 dl vetegroddar
1 dl kornmjöl
0,5 dl linfrön/chia/phsyllium
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
Lite lingonsylt (eller annat sött)
En näve frusna lingon om man råkar ha hemma
500g kvarg eller 4dl lättyoghurt

Blanda ihop och grädda i nederdelen av ugnen i knappt en timme, 200 grader.

Aliaas
2016-06-25, 17:41
Vad ska man tycka till om? :)

peterson
2016-06-25, 21:40
Smaken, konsistensen, näringsinnehållet. Att baka gott bröd är lätt, att baka gott bröd med balanserat innehåll är svårare. Med balanserat avses här förhållandet mellan makronutrienterna, mättnadskänsla/blodsockerkurva och mikronutrienter.

Vill gärna ha input om någon har idéer på hur det kan förbättras.

Wzup2u
2016-06-25, 21:46
4 kg mantoba cream
3 jäst
1 stor paket russin
socker & salt.

blanda ihop skiten jäs på 45 grader i ugnen, skär upp skiten i limpor, grädda i 200 grader i 20 min. (225 på vanlig ugn kanske)