Logga in

Visa fullständig version : Vanlig citron eller citron på flaska?


Gonsa
2015-11-30, 21:42
Vilket är mest näringsrikt? Vanlig citron eller citron på flaska? Och då menar jag den lilla gula plastburken

unsuspected
2015-11-30, 22:37
Hur mycket använder du så att det kommer bli en märkbar skillnad?

phattrance
2015-12-01, 07:54
Brukar inte flaskorna även innehålla citronsyra?

Gonsa
2015-12-01, 08:46
Använder det dagligen! Varje morgon

Alexton
2015-12-01, 09:09
Med citron på flaska missar du chansen att använda rivet citronskal till mat vilket passar bättre till vissa rätter ex: ugnsbakad fisk, tonfiskröra , bakverk osv.
En citron innehåller inte sådär fasligt mycket näringsämnen förutom askorbinsyra i högre dos.

Sverker
2015-12-02, 17:47
Jag städade i tråden. Håll er till ämnet och var hövliga.

CapnMiler
2015-12-02, 18:20
Jag städade i tråden. Håll er till ämnet och var hövliga.

Nyfiken över varför det jag skrev är emot ämnet.

Nämnde tydliga skillnader mellan Citron (naturlig "obehandlad" råvara m både kött och juice, jmf med citron på flaska som är behandlad/processerad, m. eventuella tillsatser (konserveringsmedel) och utan fruktkött.

Jag spekulerade även i att jag inte trodde det gör så stor skillnad vilken man väljer, men om jag hade valt "citron på flaska" så hade jag valt den baserad på färskpressade citroner och inte koncentrat.

Det jag kan förstå var emot ämnet var när jag sympatiserade med TS och antydde att kommentaren "jösses" var dryg.

Tacksam för svar.