handdator

Visa fullständig version : Morgonträning och enkel "mat" efterått.


thai
2015-11-21, 18:22
Hej.

Jag påbörjar min deff nu. Jag kommer träna tidiga mornar och vill efter kunna äta något enkelt och bra, så kroppen får de den behöver fram till lunch.

Tränar vid 06.00 och tränar ca 40 min. Vid 07.00 blir det frukost.

Har ni några bra tips på kall och enkelt "mat"?

Dela med er.

Min tanke var 500 gram kvarg och 3 ägg. Då har jag fått i mig en stor mängd protein och lite fett på ca 500 kcal. Sen vid 12.00 blir det lunch.

Vad tror ni? Andra tips och idéer?

Lipservice
2015-11-21, 22:51
Knäckemacka med ost och avokado med lite keso/kvarg. Super enkelt och gott som f.

Alexton
2015-11-22, 01:09
tonfiskröra på bröd. Gör den av majonäs och kvarg på grovt bröd. Enkelt och mättande. Ibland en protein smoothie vid sidan med lite havregryn, banan och blåbär. Håller mig bra på detta och enkelt att variera kcal eftersom du kan välja mjölk,majonäs och kvarg efter hur mycket du vill ha i dig.

dark214
2015-11-22, 09:16
Havregrynsgröt, kanel och kvarg. Toppa med blåbär, havtorn, tranbär och lingon. Ett glas rödbetsjuice på det.

Gröten (150 kcal [1 dl])
Bären (80 kcal [ca 150 g])
Kvargen (150 kcal [250 g])
Rödbetsjuicen (80 kcal [150 ml])

Totalt sett 460 kalorier och ruggigt mycket näring.

Shqypnia
2015-11-22, 11:19
Vad tycker du om?
Personligen tycker jag det är riktigt gott med en macka med kalkonpålägg, stekt ägg och keso.

thai
2015-11-22, 11:32
Jadu jag gillar det mesta:) vill dock att det ska vara lätt att ta med då jag äter på jobbet efter träningen.

En enkel och bra kolhydratskälla?

thai
2015-11-22, 17:38
Körde idag

500 gram kvarg
40 g havregryn
50 gram avokado
Lite blåbär.

Ca 600 kcal.

Blev riktigt mätt och enkelt att göra färdig innan träning för att sedan äta den efter avslutat pass.

Finns det någon nackdel med att det inte är något vassle i?

Eller är det okej att det enbart är kasein protein i? Jag äter den ju ändå relativt snabbt inpå avslutat pass?

Lipservice
2015-11-22, 22:40
Ca 20% av proteinet i kvarg är ju vassle, så på 500 gram får du nog i dig en hel del.

vicarious
2015-11-23, 13:52
Ca 20% av proteinet i kvarg är ju vassle, så på 500 gram får du nog i dig en hel del.

Du tänker nog på mjölk. När man tillverkar kvarg så skiljer man vasslen från kaseinet så själva kvargen innehåller i huvudsak bara kaseinprotein.

thai
2015-11-23, 18:34
Du tänker nog på mjölk. När man tillverkar kvarg så skiljer man vasslen från kaseinet så själva kvargen innehåller i huvudsak bara kaseinprotein.

Så vad säger du om min fråga? :)

J.V
2015-11-25, 00:10
Så vad säger du om min fråga?Inte om du anda ater det direkt efter ett pass.

dmoller
2015-11-27, 14:31
En favorit ar ju 3 agg pa 2 knackebrod med kaviar pa. glom inte mjolken!!!

Gerdler
2015-11-27, 16:26
Du tänker nog på mjölk. När man tillverkar kvarg så skiljer man vasslen från kaseinet så själva kvargen innehåller i huvudsak bara kaseinprotein.

Det här stämmer väl inte för svensk kvarg? Jag har fått för mig att det är den hårda kvargen som finns i typ Östeuropa som görs på på surmjölk och sedan slungas den så att vasslen och en massa vatten försvinner och den säljs sedan i block. Medans i väst och Nordeuropa så säljs kvargen med vasslet kvar.

Jag kan ha fel.