handdator

Visa fullständig version : Biffproteinpulvers upptagningshastighet


Horkas
2015-09-30, 18:10
Jag försöker att få i mig både snabbupptagligt och mer komplext protein. Länge har vassle- respektive kaseinprotein stått för lösningen på detta. Nu ska jag testa att utesluta mjölkprodukter ur kosten ett tag. Ägg får bli min långsamma källa och jag tänkte ersätta vasslet med biffproteinpulver.

Min fråga är om biffproteinpulver är tillräckligt snabbt för att stå för att stimulera proteinsyntesen? Jag utgår från att ägg är tillräckligt långsamt för att hämma nedbrytningen

King Grub
2015-09-30, 18:50
Både äggprotein och nötköttsprotein stimulerar proteinsyntesen utmärkt.

Äggprotein som är långsamt:

Ingestion of 20 g intact protein is sufficient to maximally stimulate MPS and APS after resistance exercise.

http://ajcn.nutrition.org/content/89/1/161.full

Nötkött:

http://www.jissn.com/content/12/S1/P11

Horkas
2015-09-30, 18:56
Om man sneglar lite på teorin om att arbeta med kontraster i aminosyretillförseln då? Alltså att jobba så gott man kan med de där s.k. "proteinpulserna".
Räcker biffproteinets upptagningshastighet för att skapa kontrasten som vassle/EEA kan skapa när man inte ätit på en 3-4 timmar?

Misstänker att du inte har mycket till övers för det tänket ändå haha

Sverker
2015-09-30, 18:58
Det där är nog Lost in Translation, eller möjligen avsiktlig felöversättning.
Jag tror att TS avser det proteinpulver som görs av olika köttbuljonger, och som kommer från USA. Givetvis proteinpulver gjort av nötkött men knappast från så fina styckdetaljer som biffen.

Min vilda gissning är att produkten är snabbare än rent nötkött men långsammare än vassle. Gissning baserad på lösligheten hos produkten.

King Grub
2015-09-30, 18:58
Nej, proteinpulser tror jag inte ett dugg på. Stimuleras man inte proteinsyntesen minskar man proteinnedbrytningen i stället. Lär inte göra någon skillnad på dygnets proteinbalans vid ett totalt lika stort proteinintag.