Visa fullständig version : Proteinkälla till havregrynsgröten?
Nån som har något bra tips på proteinkälla till havregrynsgröten?
Alltså något att ha i havregrynsgröten, inget proteintillskott.
Jag har testat tonfisk och det var gott, men skulle vilja ha mer tips.
Ja ni hörde rätt, havregrynsgröt med tonfisk i = :love:
maximuscle
2004-04-11, 16:49
tonfisk e gröten...;)
testa kesella (har aldrig gjort det ) mycke protein
Metal_boy_
2004-04-11, 17:01
makrill
Metal_boy_
2004-04-11, 17:02
Originally posted by Zozza
Nån som har något bra tips på proteinkälla till havregrynsgröten?
Alltså något att ha i havregrynsgröten, inget proteintillskott.
Jag har testat tonfisk och det var gott, men skulle vilja ha mer tips.
Ja ni hörde rätt, havregrynsgröt med tonfisk i = :love:
smakar det mycket tonfisk om gröten när man blandar i ?
Metal_boy_
2004-04-11, 17:04
kom på en till ...blanda i några äggvitor medans du kokar gröten =)
King Grub
2004-04-11, 17:09
Originally posted by Metal_boy_
smakar det mycket tonfisk om gröten när man blandar i ?
Varför förstöra både gröt och tonfisk genom ett sådant vidrigt experiment? Det är väl varken besvärligt eller tidskrävande att äta tonfisken för sig, eller på en macka?
Jordnötter
Mjölk
Proteinpulver, kunde inte låta bli då det blir så gott.:eating:
LunaSpice
2004-04-11, 17:20
2-3 ägg kokta kanske med kaviar?
GhostFace
2004-04-11, 17:21
Nej.
Tonfisk smakar inte bra, det finns godare fisk än just tonfisk.
Jag försöker själv alltid experimentera med olika kryddor & såser för att trolla bort den igenkännerliga doften & smaken av unken tonfisk. Det är väldigt svårt. Hittills finns det ett bra tips vilket är yoghurt + tonfisk vilket är smidigt o lätt o gott.
Tonfisk i gröten...
:spymileyn:
Ät två goda saker skillt för sig så får man dubbel njutning!
Metal_boy_
2004-04-11, 19:43
Originally posted by King Grub
Varför förstöra både gröt och tonfisk genom ett sådant vidrigt experiment? Det är väl varken besvärligt eller tidskrävande att äta tonfisken för sig, eller på en macka?
hehe jag undrade bara för skoj skull efter som jag inte hade tänkt att testasjälv...därimot är det jäkligt gott med krossada mandlar i gröten:) :D
Matte_Maiden
2004-04-11, 19:55
Kan man hälla i proteinpulvret i blandningen innan man micrar/kokar gröten? Eller förstörs proteinet på något sätt då? Låter ju gott annars :eating:
Metal_boy_
2004-04-11, 19:56
tänkte jag skulle komma på lite bra o goda proteinkällor
LEVER (billigt)..vet själv ej hur man kan tillaga den bra...ska nog göra en tråd om det:)
TONFISK (billigt)
RÖSPETTAFILÉ
SILL ( INTE SÅN DÄR SOM E LAGRAD I MASSA SOCKER)
MAKRILL (MED ELLER UTAN TOMATSÅS)
TORSK ( INTE I TALLIN)
KYCKLING
KALKON
NÖTSTEK
NÖTFÄRS
NÖTGRYTBITAR
SALTA BITEN PÅ KONSERV ELLER GÖRA EGEN
KALOPS PÅ KONSERV ELLER GÖRA EGEN
DILLKÖTT PÅ KONSERV ELLER GÖRA EGEN
SJÖMANSBIFF
SKINKSNITZEL
PIKNICBOG ( RÖKT ELLER KONSERV)
LÖVBIFF
ROSTBIFF
FLÄSKFILÉ
OXFILÉ
NU ORKAR JAG INTE TÄNKA MER ..MEN NÅN ANNAN KANSKE KAN KOMMA PÅ MER..FINNS MYCKE ATT VÄLJA PÅ :smokin:
Originally posted by Matte_Maiden
Kan man hälla i proteinpulvret i blandningen innan man micrar/kokar gröten? Eller förstörs proteinet på något sätt då? Låter ju gott annars :eating:
Rör ner det efter tillagning alt blanda det med mjölk och sen häll på det.
Metal_boy_
2004-04-11, 22:05
Originally posted by z_bumbi
Rör ner det efter tillagning alt blanda det med mjölk och sen häll på det.
om man inte bryr sig om högt II förstås :D
Muaytudd
2004-04-11, 22:08
I min morgongröt finns det alltid två skopor protte :D Antingen jordgubb eller choklad :eating:
Originally posted by Muaytudd
I min morgongröt finns det alltid två skopor protte :D Antingen jordgubb eller choklad :eating: Ni alla som pratar om prottegröt: Blandar ni det i gröten innan nu kokar det hela eller häller ni prottedrinken på gröten efter?
Jag brukar äta gröt med mjölk för sig och dricka drink för sig...
Muaytudd
2004-04-12, 07:51
Originally posted by JAM
Ni alla som pratar om prottegröt: Blandar ni det i gröten innan nu kokar det hela eller häller ni prottedrinken på gröten efter?
Jag brukar äta gröt med mjölk för sig och dricka drink för sig...
Koka? vad är det? :D
Pinklax på sidan. :)
Det var vad jag åt till gröten imorse. 27,9kr per kg är billigare än tonfisk. Allt man behöver göra är skära den i lämpliga bitar och alltid steka eller micra fisken. :)
Angående salta biten, är inte den konserven från Polen? Känner mig lite tveksam till polskt kött, vet i och för sig inget om Polens köttindustri men jag brukar alltid köpa svenskt.
King Grub
2004-04-12, 12:03
Originally posted by Molotov
Angående salta biten, är inte den konserven från Polen? Känner mig lite tveksam till polskt kött, vet i och för sig inget om Polens köttindustri men jag brukar alltid köpa svenskt.
Jo, Krakus produkter (Salta Biten, Kalops, Dillkött, Oxrullader, mm) är från Polen, och det är alldeles utmärkt fint kött.
Varför koka gröten när man kan köra den i micron i 3min? :]
Tack för svaren alla!
Testade kassler nyss, inte på gröten dock, utan mackan och det var gott!
För kassler är ju som någon sa en bra proteinkälla?
King Grub
2004-04-12, 14:26
Originally posted by snej
Varför koka gröten när man kan köra den i micron i 3min? :]
Högre GI på micrad gröt?
King Grub
2004-04-12, 14:28
Originally posted by Zozza
Tack för svaren alla!
Testade kassler nyss, inte på gröten dock, utan mackan och det var gott!
För kassler är ju som någon sa en bra proteinkälla?
Utmärkt, liksom allt magert kött. Innehåller dock nitrosamider, så alltför stor del av proteinintaget bör nog inte baseras på det.
Om du tittar på förpackningen ser du E250. Nitrosaminer:
http://www.slv.se/templatesSLV/SLV_Page____2696.asp
hum, havregryngröt med oxfile ;D
Originally posted by King Grub
Högre GI på micrad gröt?
Hur stor är skillnaden? Sökfunktionen fungerar inte;)
King Grub
2004-04-12, 18:58
Originally posted by Everest
Hur stor är skillnaden? Sökfunktionen fungerar inte;)
Havregrynsgröt kan ha ett GI på allt från 70 om du kokar gröten på grova, tjocka gryn i kastrull, till ett GI på över 110 om du micrar fina gryn.
Originally posted by King Grub
Havregrynsgröt kan ha ett GI på allt från 70 om du kokar gröten på grova, tjocka gryn i kastrull, till ett GI på över 110 om du micrar fina gryn.
Så då är egentligen inte micrad havregrynsgröt bra att äta om man vill gå ner i vikt..? :confused:
Till frukost, mellanmål, kvällsmål menar jag.
King Grub
2004-04-13, 17:03
Originally posted by Zozza
Så då är egentligen inte micrad havregrynsgröt bra att äta om man vill gå ner i vikt..? :confused:
Till frukost, mellanmål, kvällsmål menar jag.
Inte lika bra som kastrullkokt i alla fall. Definitivt inte.
Originally posted by Zozza
Så då är egentligen inte micrad havregrynsgröt bra att äta om man vill gå ner i vikt..? :confused:
Till frukost, mellanmål, kvällsmål menar jag.
Vem fan vill gå NER i vikt? :thefinger
Skämt åsido, lagom lätt att mäta havregryn, om dom är tunna eller tjocka. Det skiljer väl på en halv mm eller något sånt? Jag käkar hur som helst AXA fiberberikade havregryn. Står att det är ''rätt'' kolhydrater i dom, så då måste de ju vara ''rätt''! :D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.