Visa fullständig version : Marulk
mendezzz
2004-04-03, 17:55
Verkligen skön energiprocent på den fisken, 99% protein, 1% från fett :)
King Grub
2004-04-03, 18:15
Det är väl ungefär samma som torsk, sej, gädda, abborre och pollock har.
Marulk är ingen vacker fisk. :)
http://users.du.se/~h00hanmo/marulk.jpg
http://www.kokk.no/Arkiv/Breiflabb.gif
mendezzz
2004-04-03, 18:24
Originally posted by King Grub
Det är väl ungefär samma som torsk, sej, gädda, abborre och pollock har.
Marulk är ingen vacker fisk. :)
http://users.du.se/~h00hanmo/marulk.jpg
http://www.kokk.no/Arkiv/Breiflabb.gif
Nja dom ligger väl runt 90% strecket om jag inte har helt fel.
Ful är den men otroligt god
Säljs utan huvud i fiskaffären och kallas kotlettfisk.
....kan inte förstå varför:D
mendezzz
2004-04-03, 20:55
Originally posted by Sverker
Säljs utan huvud i fiskaffären och kallas kotlettfisk.
....kan inte förstå varför:D
Förstår inte heller varför man skulle sälja det som kotlettfisk?
vilka fiskaffärer gör det? Vet att många kallar både havskatt och marulk för kotlettfisk men förstår inte varför
Styrkebyggare
2004-04-04, 17:28
Man kallar det kotlettfisk eftersom fisken i stort sett saknar ben.
Marulk och havskatt har bara en "ryggrad" av brosk som löper genom hela kroppen. Det är således bara att skiva fisken, pilla bort den lilla broskbiten i mitten, steka och äta.
Fantastiskt saftigt och gott blir det. Tyvärr är det väl bara nån tredjedel eller fjärdedel av marulken som är kropp - huvudet käkar man ju inte :D
bigmcgee
2004-04-05, 19:55
Ska minnas dettta til sommaren när jag åker till norge och fiskar :D
blire bra fångst komemr min diet defenitivt bestå av massor med fisk :eating:
MunsöHustla
2004-04-05, 22:27
Marulk är gott som satan, synd bara att den är relativt dyr :cryout:
mendezzz
2004-04-06, 05:55
Originally posted by MunsöHustla
Marulk är gott som satan, synd bara att den är relativt dyr :cryout:
Tur att man knäcker extra i en fiskaffär :eating:
Originally posted by Styrkebyggare
Man kallar det kotlettfisk eftersom fisken i stort sett saknar ben.
Marulk och havskatt har bara en "ryggrad" av brosk som löper genom hela kroppen. Det är således bara att skiva fisken, pilla bort den lilla broskbiten i mitten, steka och äta.
Fantastiskt saftigt och gott blir det. Tyvärr är det väl bara nån tredjedel eller fjärdedel av marulken som är kropp - huvudet käkar man ju inte
Havskatt + någon annan fuling vet jag brukar kallas för Kotlettfisk.
Men tvekar starkt på att man i fiskdisken vill kalla marulk för något annat än marulk. Då det är en "finare fisk"
edit: mendezzz Citerade dig felaktigt rätt nu, solly :smash:
mendezzz
2004-04-06, 13:46
Originally posted by X-manox
Tjaaa Havskatt + någon annan fuling vet jag brukar kallas för Kotlettfisk. Men tvekar på att man i fiskdisken vill kalla marulk för något annat än marulk. Då det är en "finare fisk"
Det var dit jag ville komma.
bigmcgee
2004-04-06, 13:59
Originally posted by MunsöHustla
Marulk är gott som satan, synd bara att den är relativt dyr :cryout:
eeyy.. Du vet väl att om du åker över till norge å fiskar kan du nästan betala resan genom att sälja en del av fångsten :D mestadels torsk och sej men då å då en maruk åxå.. är det 30k om året man får håva in på en hobbyverksamhet vill jag inbilla mig.. Man kan inte bli utan fisk... nästan.. Kul är det åxå bara å tajma in å åka under vilo veckan. hehe
Styrkebyggare
2004-04-06, 15:24
Originally posted by X-manox
Havskatt + någon annan fuling vet jag brukar kallas för Kotlettfisk.
Men tvekar starkt på att man i fiskdisken vill kalla marulk för något annat än marulk. Då det är en "finare fisk"
edit: mendezzz Citerade dig felaktigt rätt nu, solly :smash:
Det är riktigt - dock är ju som sagt marulk en kotlettfisk enligt den definition som används.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.