Visa fullständig version : Fullvärdigt protein?
TrixxaRn
2015-02-11, 12:48
En fråga här. Satt o läste på en sida igår om kvaliteten på protein och frågan är, bygger man bara med fullvärdigt protein eller kan man räkna med proteiner från ex. Pasta, gryn och bönor, linser?
Som jag har gjort idag så har jag räknat hela kostens proteiner och brukar landa på 200-250 g, mycket kommer från ägg, kyckling, kött och fisk men även från ovannämda.
GulligaGurkan
2015-02-11, 13:23
Det är främst animaliska livsmedel som innehåller fullvärdigt protein, då muskelprotein är fullvärdigt. Men kombinationer av olika vegetabiliska livsmedel kan ge ett totalt intag som är fullvärdigt.
Sen behöver inte allt protein du käkar vara fullvärdigt. Kan tänka mig att det är en annan femma för veganer som måste trixa med baljväxter och sånt.
http://www.styrkelabbet.se/vegetariska-proteinkallor/
King Grub
2015-02-11, 13:29
Rekommendationerna för proteinintag gäller alla källor inräknade, även sådana som är icke fullvärdiga i sig.
TrixxaRn
2015-02-11, 17:13
Tusen tack för era svar :) då behöver man inte ändra på sin nuvarande kost.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.