Lao Frankl
2015-01-25, 22:52
Hej. Jag är Lakto-Ovo vegetarian sedan två och ett halvt år tillbaka. Jag har nu övervägt att börja äta helt veganskt. Har jag begripit det hela korrekt så finns det en uppsjö av olika fullvärdiga veganska proteinkällor. Det jag ställer mig skeptisk mot är om dessa vegetabiliska proteinkällor verkligen går att jämföra rent kvalitetsmässigt mot mjölk och ägg.
Empiriskt sett finns det ju ett oräkneligt antal veganer och även Raw-foodare, som ju är veganer, med ypperlig hälsa. Det verkar inte som att valet att ta bort även mjölk och ägg har påverkat dem negativt direkt.
Jag har vissa föreställningar om fullvärdigt protein som precis håller på att förändras. När jag läser och hör att vegetabiliska proteinkällor ska vara tillräckliga för att uppfylla behovet passar jag på att fråga er på kolozzeum om detta.
Kanske kan jag få ytterligare ett perspektiv.
Tack på förhand.
Empiriskt sett finns det ju ett oräkneligt antal veganer och även Raw-foodare, som ju är veganer, med ypperlig hälsa. Det verkar inte som att valet att ta bort även mjölk och ägg har påverkat dem negativt direkt.
Jag har vissa föreställningar om fullvärdigt protein som precis håller på att förändras. När jag läser och hör att vegetabiliska proteinkällor ska vara tillräckliga för att uppfylla behovet passar jag på att fråga er på kolozzeum om detta.
Kanske kan jag få ytterligare ett perspektiv.
Tack på förhand.