Logga in

Visa fullständig version : Aspartam i micron


te1on
2015-01-25, 20:28
Jag brukar göra en chokladpudding i micron 25-30 Sek.
Använder vassleprotein.
Sabbar detta proteinet?
Har också för mig att aspartam blir giftigt i värme. Stämmer det?

King Grub
2015-01-25, 20:38
Nej, aspartam blir inte giftigt, men det förlorar sitt värde som sötningsmedel. Det förlorar helt enkelt sin sötma vid upphettning.

te1on
2015-01-25, 20:45
Tack för svaret. Googlade lite gällande proteinet och jag tolkar det som att det inte blir någon större förlust av protein vid upphettning i micron. (Beroende på tid)

Xead
2015-01-25, 21:26
Köp något vassle som är sötat med sukralos (och Acesulfam K i vissa fall), så bör din chokladpudding behålla sin sötma även efter att den har blivit upphettad i micron också :).