Visa fullständig version : Pepparkakor-ägg?
Någon som är bra på att baka och kan förklara om det bör vara ägg eller inte i pepparkakor? Varför? Fördelar/Nackdelar?
Enligt internet ska det inte vara det. Jag gissar att du inte vill ha tex. fluffigheten från muffins i dina pepparkakor.
Enligt internet ska det inte vara det. Jag gissar att du inte vill ha tex. fluffigheten från muffins i dina pepparkakor.
Länk till att det inte bör vara ägg? Finns massa recept med ägg, tex. http://kristinasoas.wordpress.com/basta-pepparkaksrecepet/ . Har tidigare själv inte använt ägg, men det kanske blir bättre? Inte sugen på att pröva själv, hoppades att någon annan kanske vet...
Jag vill ju gärna tro att det kan kvitta och att du klarar dig utan ägg.
http://www.ica.se/recept/pepparkakor-1048/
http://www.recepten.se/recept/pepparkakor.html
http://www.arla.se/recept/pepparkakor/
http://www.recept.nu/recept-nu/pepparkakor--grundrecept/
vicarious
2014-12-10, 12:09
Aldrig sett recept med ägg i. Grädde däremot.
På rak arm kan jag bara komma på ett tillfälle när jag gjort pepparkakor utan ägg så jag skulle säga att det går utmärkt. Jag har inte receptet i huvudet men det påminner om det första länkade men det ingår också några droppar cederolja för att få en aning citruston.
Vill man av någon anledning inte ha i ägg så finns det drivor av recept utan så det är bara att välja ett sådant.
Går gör det uppenbarligen både med och utan. Frågeställningen är dock varför/varför inte. Äggallergi och likande skiter jag i, är mest nyfiken på effekten på konsistens och smak.
Har väldigt begränsat med tid att stå i köket, så vill helst ha feedback från någon som är bra på att baka och/eller har prövat båda varianterna innan jag drar igång med experiment.
Gör två degar och jämför, enligt mina "studier" brukar två degar när det är dags att baka motsvara ungefär en och resten försvinner bara ut i tomma intet så det blir inte så särskilt mycket extra jobb.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.