Visa fullständig version : bästa pastan till köttfärssås?
Så vad tycker ni är bästa pastan till köttfärssås!
Spaghetti är en självklarhet sen då?
same shit different shape?
Armed Dingo
2014-07-16, 15:36
Penne. För gott
vicarious
2014-07-16, 15:42
Idealmakaroner är gött. Då kan man bara sleva in med sked.
Grazzafukkinrazzi
2014-07-16, 15:48
Färsk tagliatelle är opti.
Tagliatelle eller papardelle
Penne. För gott
+1 *drool*
King Grub
2014-07-16, 16:53
Snäckor.
R Scarpa27
2014-07-16, 18:48
utan tvekan färsk fettuccine.
funkar till mkt, men ärklockren till tuscan pastasås.
johnnie434
2014-07-16, 18:49
Snabb makaroner :D
lillmesen
2014-07-16, 18:57
Det beror på vilken slags köttfärssås :)
Sheogorath
2014-07-16, 19:10
Kungsörnens vanliga. Jag har förmodligen ätit min vikt i bara den pastasorten över de senaste tre åren.
http://static.mathem.se/shared/images/products/large/spaghetti-2kg-kungsornen-1578909153.jpg
Sheogorath
2014-07-16, 19:20
Jepp. Det skulle innebära ett snitt på bara 78 gram per dag. Inga problem.
Jag brukar blanda hälften fullkornsspaghetti och hälften kungsörnen vanlig spaghetti, för optimalt med fibrer och tuggmotstånd.
http://image.rakuten.co.jp/drugfrontier/cabinet/item9/2771.jpg?_ex=128x128
Snäckor.
KG får rätt igen!
Latissimus Dorsi
2014-07-17, 01:46
http://static.webshopapp.com/shops/012202/files/006220676/barilla-girandole-torsades-n34-500-grams.jpg
Och inget annat.
Gnocchi. Helt opti till köttfärsås då den lägger sig i snäckorna.. MMM!!
Gnocchi. Helt opti till köttfärsås då den lägger sig i snäckorna.. MMM!!
Brukar köra det till kyckling + creme fraiche. De är ju så satans svåra att få på gaffeln.
Blev gnocchi!! Såsen lägger sig i snäckorna, så helt perfekt.....
Inget slår färsk linguini enligt mig:D
HerrLuta
2014-07-23, 13:01
Varför kallas den pastan för gnocchi då "riktig" gnocchi egentligen är små runda bollar som dessutom är gjorda av potatis och inte direkt kan fånga upp något pga. något "ihåliga"? Eller är jag ute och cyklar?
Varför köper man pasta när det är så mycket godare att göra egen?
Varför köper man pasta när det är så mycket godare att göra egen?
för det är nästaan lika omst'ndigt att göra egen pasta som att göra egen smördeg, i denna värme nej tack .P
Enkelt. Tagliatelle är det som gäller till 110% om man får bestämma.
Ni som säger att det är samma sak men olika form har fel.
Tagliatelle är gjord på ägg och har 3-4ggr så mycket fett som vanlig pasta.
för det är nästaan lika omst'ndigt att göra egen pasta som att göra egen smördeg, i denna värme nej tack .P
Frågan var inte "vilken pasta är lättast att göra" utan "bästa pastan". Köpt torrpasta är inte lika god. Köpt färskpasta kan vara ganska okej.
Frågan var inte "vilken pasta är lättast att göra" utan "bästa pastan". Köpt torrpasta är inte lika god. Köpt färskpasta kan vara ganska okej.
din fråga var ''varför man inte gör egen pasta'' det var den fråga jag besvarade.
Ozziking
2014-07-23, 13:59
Makaroner, makaroner och makaroner.
eller "cykelhjul" ^^
Frågan var inte "vilken pasta är lättast att göra" utan "bästa pastan". Köpt torrpasta är inte lika god. Köpt färskpasta kan vara ganska okej.
En bra torrpasta är många gånger bättre än den färska pastan man köper.
Makaroner, makaroner och makaroner.
eller "cykelhjul" ^^
+ på makaroner fast inte till köttfärssås tycker jag!!!
Gott med makaroner och keso och massa olika grönsaker sen bara röra ihop allt o sen några droppar ketchup
din fråga var ''varför man inte gör egen pasta'' det var den fråga jag besvarade.
Du lyckades verkligen inte sätta min undran i relation till tråden den ställdes i alltså. Skickligt :)
http://www.finecooking.com/articles/how-to/perfect-marriage-pasta-sauce.aspx
Du lyckades verkligen inte sätta min undran i relation till tråden den ställdes i alltså. Skickligt :)
Att komma med ett relevant svar till din fråga är skickligt ja.
nog med försök att låta smart nu, jag svarade på din fråga, du gillade inte svaret och nu försöker vi båda överglänsa varandra med fint skrivna formuleringar. löjligt...
En bra torrpasta är många gånger bättre än den färska pastan man köper.
Där har vi lite olika åsikter, eller så avser du någon annan torrpasta än Barillas och Kungsörnen?
Där har vi lite olika åsikter, eller så avser du någon annan torrpasta än Barillas och Kungsörnen?
Ja jag sa "bra" torrpasta ;).
Ja jag sa "bra" torrpasta ;).
Du får gärna tips om vilka som är "bra", det är nämligen de enda torrpastor jag testat och de imponerade verkligen inte (kartongen de levereras i är lika smakrik).
+ på makaroner fast inte till köttfärssås tycker jag!!!
Gott med makaroner och keso och massa olika grönsaker sen bara röra ihop allt o sen några droppar ketchup
Det låter ju inte alls så gott
eller? Jämfört med typ carbonara eller nått ^^
Du får gärna tips om vilka som är "bra", det är nämligen de enda torrpastor jag testat och de imponerade verkligen inte (kartongen de levereras i är lika smakrik).
Absolut, dessa två brukar jag ha hemma.
Det är absolut inte dom bästa varianterna "out there", finns bättre. Det brukar alltid finnas ett par olika märken i en lagom stor affär som har hyfsad torrpasta.
Den till vänster är snäppet vassare än zeta dock. 14min koktid=lätt att få aldente! :)
http://img.tapatalk.com/d/14/07/23/be7ehuna.jpg
Tack!! Med den koktiden är det iaf ingen disksvamp man får i munnen, helt soggig och utan tuggmotstånd, om man inte glömmer dem på spisen. Ska hålla utkik och testa, om den inte smakar kartong kan det vara värt det. Kan inte påstå att jag hört talas om Garofalo innan dock, Zeta känner jag igen till utseendet åtminstone :)
Ang torrpasta kan jag starkt rekommendera De Cecco. Överlägsen :)
Tack!! Med den koktiden är det iaf ingen disksvamp man får i munnen, helt soggig och utan tuggmotstånd, om man inte glömmer dem på spisen. Ska hålla utkik och testa, om den inte smakar kartong kan det vara värt det. Kan inte påstå att jag hört talas om Garofalo innan dock, Zeta känner jag igen till utseendet åtminstone :)
Hehe nej precis det är det som är så bra. Alltid aldente! :)
Zetas är helt ok, lättare att misslyckas med kokningen dock. Men garofalo är även bättre smakmässigt.
Om du kollar i affären så ser man nästan på förpackningarna vilka märken som förmodligen är "bra" pasta.
R Scarpa27
2014-07-23, 20:02
smör/olja/parmesanost & kryddor kan förvandla all pasta god. ;)
tänk all mat utan kryddor och sås m.m, inte mkt hade smakat bra då inte ;)
smör/olja/parmesanost & kryddor kan förvandla all pasta god. ;)
tänk all mat utan kryddor och sås m.m, inte mkt hade smakat bra då inte ;)
Haha klart du får in smör osv även i en tråd om pastasorter :D
Toni Radanov
2014-07-23, 23:42
skiter i märke men: Skruvpasta...mojänger! <3
Tap3worm
2014-07-30, 22:08
Mezze maniche är den godaste sorten utan tvekan tycker jag! De cecco är det bästa märket generellt!
De Cecco är Italiens mest sålda premuimpasta, och även den sorten som (nästan) alla italienska resturanger i Sverige använder sig av pga. sin naturliga al dente-spänst och den strävare ytan som bättre fångar upp sås.
edit: helst skruvar från De Cecco, så otroligt stor skillnad från dom andra märkena. (enl. mig)
gohardorgohome
2014-08-01, 23:04
Pennor eller fjärillar hands down, klippte just lite kvällsmat med 300g fjärillar och 300g färs, underbart gott.
Random pastasort som gjorts med bronsmaskin brukar vara nice.
Absolut, dessa två brukar jag ha hemma.
Det är absolut inte dom bästa varianterna "out there", finns bättre. Det brukar alltid finnas ett par olika märken i en lagom stor affär som har hyfsad torrpasta.
Den till vänster är snäppet vassare än zeta dock. 14min koktid=lätt att få aldente! :)
http://img.tapatalk.com/d/14/07/23/be7ehuna.jpg
Tack för tipset om Garofalo pastan, riktigt god! Men hittar inget om koktid på förpackningen, vart fick du 14 min ifrån? ;)
I italien har jag fått Ragú till gnocchi några ggr. Fantastiskt gott.
Annars så föredrar jag tagliatelle eller rigatoni:
Rigatoni:
http://viveksurti.files.wordpress.com/2011/02/dsc_00211.jpg
tagliatelle:
http://www.umbertocesari.it/cms-web/fs//l/entities/ricetta/29L.jpg/29L_[650x360].jpg
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.