Logga in

Visa fullständig version : bästa pastan till köttfärssås?


anemon
2014-07-16, 15:20
Så vad tycker ni är bästa pastan till köttfärssås!
Spaghetti är en självklarhet sen då?

Lepras
2014-07-16, 15:22
same shit different shape?

Armed Dingo
2014-07-16, 15:36
Penne. För gott

vicarious
2014-07-16, 15:42
Idealmakaroner är gött. Då kan man bara sleva in med sked.

Grazzafukkinrazzi
2014-07-16, 15:48
Färsk tagliatelle är opti.

Trapz
2014-07-16, 16:19
Tagliatelle eller papardelle

Riddle
2014-07-16, 16:50
Penne. För gott

+1 *drool*

King Grub
2014-07-16, 16:53
Snäckor.

R Scarpa27
2014-07-16, 18:48
utan tvekan färsk fettuccine.
funkar till mkt, men ärklockren till tuscan pastasås.

johnnie434
2014-07-16, 18:49
Snabb makaroner :D

lillmesen
2014-07-16, 18:57
Det beror på vilken slags köttfärssås :)

Sheogorath
2014-07-16, 19:10
Kungsörnens vanliga. Jag har förmodligen ätit min vikt i bara den pastasorten över de senaste tre åren.

http://static.mathem.se/shared/images/products/large/spaghetti-2kg-kungsornen-1578909153.jpg

Sheogorath
2014-07-16, 19:20
Jepp. Det skulle innebära ett snitt på bara 78 gram per dag. Inga problem.

hampfuz
2014-07-16, 19:23
Jag brukar blanda hälften fullkornsspaghetti och hälften kungsörnen vanlig spaghetti, för optimalt med fibrer och tuggmotstånd.

4623
2014-07-16, 19:25
http://image.rakuten.co.jp/drugfrontier/cabinet/item9/2771.jpg?_ex=128x128

anvihl
2014-07-17, 01:18
Snäckor.

KG får rätt igen!

Latissimus Dorsi
2014-07-17, 01:46
http://static.webshopapp.com/shops/012202/files/006220676/barilla-girandole-torsades-n34-500-grams.jpg
Och inget annat.

exor
2014-07-17, 06:35
Gnocchi. Helt opti till köttfärsås då den lägger sig i snäckorna.. MMM!!

4623
2014-07-17, 08:39
Gnocchi. Helt opti till köttfärsås då den lägger sig i snäckorna.. MMM!!

Brukar köra det till kyckling + creme fraiche. De är ju så satans svåra att få på gaffeln.

anemon
2014-07-17, 09:14
Blev gnocchi!! Såsen lägger sig i snäckorna, så helt perfekt.....

Aliaas
2014-07-17, 10:17
Inget slår färsk linguini enligt mig:D

HerrLuta
2014-07-23, 13:01
Varför kallas den pastan för gnocchi då "riktig" gnocchi egentligen är små runda bollar som dessutom är gjorda av potatis och inte direkt kan fånga upp något pga. något "ihåliga"? Eller är jag ute och cyklar?

LadyG
2014-07-23, 13:05
Varför köper man pasta när det är så mycket godare att göra egen?

Aliaas
2014-07-23, 13:14
Varför köper man pasta när det är så mycket godare att göra egen?

för det är nästaan lika omst'ndigt att göra egen pasta som att göra egen smördeg, i denna värme nej tack .P

Jeml
2014-07-23, 13:22
Enkelt. Tagliatelle är det som gäller till 110% om man får bestämma.

Ni som säger att det är samma sak men olika form har fel.
Tagliatelle är gjord på ägg och har 3-4ggr så mycket fett som vanlig pasta.

LadyG
2014-07-23, 13:52
för det är nästaan lika omst'ndigt att göra egen pasta som att göra egen smördeg, i denna värme nej tack .P

Frågan var inte "vilken pasta är lättast att göra" utan "bästa pastan". Köpt torrpasta är inte lika god. Köpt färskpasta kan vara ganska okej.

Aliaas
2014-07-23, 13:59
Frågan var inte "vilken pasta är lättast att göra" utan "bästa pastan". Köpt torrpasta är inte lika god. Köpt färskpasta kan vara ganska okej.

din fråga var ''varför man inte gör egen pasta'' det var den fråga jag besvarade.

Ozziking
2014-07-23, 13:59
Makaroner, makaroner och makaroner.

eller "cykelhjul" ^^

Jeml
2014-07-23, 14:00
Frågan var inte "vilken pasta är lättast att göra" utan "bästa pastan". Köpt torrpasta är inte lika god. Köpt färskpasta kan vara ganska okej.
En bra torrpasta är många gånger bättre än den färska pastan man köper.

anemon
2014-07-23, 14:01
Makaroner, makaroner och makaroner.

eller "cykelhjul" ^^

+ på makaroner fast inte till köttfärssås tycker jag!!!
Gott med makaroner och keso och massa olika grönsaker sen bara röra ihop allt o sen några droppar ketchup

LadyG
2014-07-23, 14:06
din fråga var ''varför man inte gör egen pasta'' det var den fråga jag besvarade.

Du lyckades verkligen inte sätta min undran i relation till tråden den ställdes i alltså. Skickligt :)

Snobbe
2014-07-23, 14:14
http://www.finecooking.com/articles/how-to/perfect-marriage-pasta-sauce.aspx

Aliaas
2014-07-23, 14:50
Du lyckades verkligen inte sätta min undran i relation till tråden den ställdes i alltså. Skickligt :)

Att komma med ett relevant svar till din fråga är skickligt ja.

nog med försök att låta smart nu, jag svarade på din fråga, du gillade inte svaret och nu försöker vi båda överglänsa varandra med fint skrivna formuleringar. löjligt...

LadyG
2014-07-23, 14:53
En bra torrpasta är många gånger bättre än den färska pastan man köper.

Där har vi lite olika åsikter, eller så avser du någon annan torrpasta än Barillas och Kungsörnen?

Jeml
2014-07-23, 14:58
Där har vi lite olika åsikter, eller så avser du någon annan torrpasta än Barillas och Kungsörnen?
Ja jag sa "bra" torrpasta ;).

LadyG
2014-07-23, 15:03
Ja jag sa "bra" torrpasta ;).

Du får gärna tips om vilka som är "bra", det är nämligen de enda torrpastor jag testat och de imponerade verkligen inte (kartongen de levereras i är lika smakrik).

Aliaas
2014-07-23, 15:24
+ på makaroner fast inte till köttfärssås tycker jag!!!
Gott med makaroner och keso och massa olika grönsaker sen bara röra ihop allt o sen några droppar ketchup
Det låter ju inte alls så gott
eller? Jämfört med typ carbonara eller nått ^^

Jeml
2014-07-23, 16:24
Du får gärna tips om vilka som är "bra", det är nämligen de enda torrpastor jag testat och de imponerade verkligen inte (kartongen de levereras i är lika smakrik).
Absolut, dessa två brukar jag ha hemma.
Det är absolut inte dom bästa varianterna "out there", finns bättre. Det brukar alltid finnas ett par olika märken i en lagom stor affär som har hyfsad torrpasta.

Den till vänster är snäppet vassare än zeta dock. 14min koktid=lätt att få aldente! :)

http://img.tapatalk.com/d/14/07/23/be7ehuna.jpg

LadyG
2014-07-23, 16:57
Tack!! Med den koktiden är det iaf ingen disksvamp man får i munnen, helt soggig och utan tuggmotstånd, om man inte glömmer dem på spisen. Ska hålla utkik och testa, om den inte smakar kartong kan det vara värt det. Kan inte påstå att jag hört talas om Garofalo innan dock, Zeta känner jag igen till utseendet åtminstone :)

gothik
2014-07-23, 17:06
Ang torrpasta kan jag starkt rekommendera De Cecco. Överlägsen :)

Jeml
2014-07-23, 17:12
Tack!! Med den koktiden är det iaf ingen disksvamp man får i munnen, helt soggig och utan tuggmotstånd, om man inte glömmer dem på spisen. Ska hålla utkik och testa, om den inte smakar kartong kan det vara värt det. Kan inte påstå att jag hört talas om Garofalo innan dock, Zeta känner jag igen till utseendet åtminstone :)

Hehe nej precis det är det som är så bra. Alltid aldente! :)

Zetas är helt ok, lättare att misslyckas med kokningen dock. Men garofalo är även bättre smakmässigt.

Om du kollar i affären så ser man nästan på förpackningarna vilka märken som förmodligen är "bra" pasta.

R Scarpa27
2014-07-23, 20:02
smör/olja/parmesanost & kryddor kan förvandla all pasta god. ;)

tänk all mat utan kryddor och sås m.m, inte mkt hade smakat bra då inte ;)

Jeml
2014-07-23, 20:07
smör/olja/parmesanost & kryddor kan förvandla all pasta god. ;)

tänk all mat utan kryddor och sås m.m, inte mkt hade smakat bra då inte ;)
Haha klart du får in smör osv även i en tråd om pastasorter :D

Toni Radanov
2014-07-23, 23:42
skiter i märke men: Skruvpasta...mojänger! <3

Tap3worm
2014-07-30, 22:08
Mezze maniche är den godaste sorten utan tvekan tycker jag! De cecco är det bästa märket generellt!

nippman
2014-07-31, 09:01
De Cecco är Italiens mest sålda premuimpasta, och även den sorten som (nästan) alla italienska resturanger i Sverige använder sig av pga. sin naturliga al dente-spänst och den strävare ytan som bättre fångar upp sås.

edit: helst skruvar från De Cecco, så otroligt stor skillnad från dom andra märkena. (enl. mig)

gohardorgohome
2014-08-01, 23:04
Pennor eller fjärillar hands down, klippte just lite kvällsmat med 300g fjärillar och 300g färs, underbart gott.

difeddy
2014-08-01, 23:58
Random pastasort som gjorts med bronsmaskin brukar vara nice.

Xead
2014-08-08, 16:17
Absolut, dessa två brukar jag ha hemma.
Det är absolut inte dom bästa varianterna "out there", finns bättre. Det brukar alltid finnas ett par olika märken i en lagom stor affär som har hyfsad torrpasta.

Den till vänster är snäppet vassare än zeta dock. 14min koktid=lätt att få aldente! :)

http://img.tapatalk.com/d/14/07/23/be7ehuna.jpg

Tack för tipset om Garofalo pastan, riktigt god! Men hittar inget om koktid på förpackningen, vart fick du 14 min ifrån? ;)

TomasB
2014-08-08, 19:17
I italien har jag fått Ragú till gnocchi några ggr. Fantastiskt gott.
Annars så föredrar jag tagliatelle eller rigatoni:

Rigatoni:
http://viveksurti.files.wordpress.com/2011/02/dsc_00211.jpg

tagliatelle:

http://www.umbertocesari.it/cms-web/fs//l/entities/ricetta/29L.jpg/29L_[650x360].jpg