NeutronStar
2014-06-14, 21:41
Började på 120kg (fet, inte stark) och legat på ett konstant underskott med cirka 1500-1600kcal/dagen (äter cirka 1700+motion 3ggr/veckan+styrketräning 2-3ggr/veckan) alltså -1.6kg/veckan. Har kört i 10 veckor nu och väger 104kg.
Mitt mål är att fortsätta med det här till jag väger cirka 80kg. Jag kommer trappa ned underskottet efterhand, men tänkte fortsätta med detta underskott till jag väger åtminstone 90-95 och sen köra -1kg/veckan. Alltså har jag cirka 15-20 veckor kvar av diet. Är det säkert att ligga på underskott i 25-30 veckor utan uppehåll?
Finns det några problem som kan uppstå? Då jag behöver 1.6g protein/kg enligt många för att minimera muskelförlusten blir det väldigt mycket protein.. Hur får man in mer fett i dieten utan att spränga min kalorigräns? I dag tog jag t.ex. 2 st shakes (250kcal, 50g protein) samt 800g kycklingfilé (fryst, 800kcal, 160g protein) = 210g protein, 1050 kcal. Grönsaker, chilisås, bbq-sås motsvarande 150kcal = 1200kcal. Sen åt jag inget mer idag. Så har fortfarande 300kcal att fixa in lite fett, hur gör man det bäst om man inte vill svälja ren olja? Jag äter kopiösa mängder sallad plus multivitamineral, extra kalcium+d-vitamin och ZMA. Igår vart det exempelvis 2kg tomat, 1kg sallad och 8 proteinshakes plus bär av olika sorter, så det är inga problem med vitaminer o mineraler, mest fett som jag hört att man behöver om man inte vill dö (rabbit starvation?).
Mitt mål är att fortsätta med det här till jag väger cirka 80kg. Jag kommer trappa ned underskottet efterhand, men tänkte fortsätta med detta underskott till jag väger åtminstone 90-95 och sen köra -1kg/veckan. Alltså har jag cirka 15-20 veckor kvar av diet. Är det säkert att ligga på underskott i 25-30 veckor utan uppehåll?
Finns det några problem som kan uppstå? Då jag behöver 1.6g protein/kg enligt många för att minimera muskelförlusten blir det väldigt mycket protein.. Hur får man in mer fett i dieten utan att spränga min kalorigräns? I dag tog jag t.ex. 2 st shakes (250kcal, 50g protein) samt 800g kycklingfilé (fryst, 800kcal, 160g protein) = 210g protein, 1050 kcal. Grönsaker, chilisås, bbq-sås motsvarande 150kcal = 1200kcal. Sen åt jag inget mer idag. Så har fortfarande 300kcal att fixa in lite fett, hur gör man det bäst om man inte vill svälja ren olja? Jag äter kopiösa mängder sallad plus multivitamineral, extra kalcium+d-vitamin och ZMA. Igår vart det exempelvis 2kg tomat, 1kg sallad och 8 proteinshakes plus bär av olika sorter, så det är inga problem med vitaminer o mineraler, mest fett som jag hört att man behöver om man inte vill dö (rabbit starvation?).