handdator

Visa fullständig version : Skulle ni äta fisken?


cakehole
2014-05-21, 21:55
Tja,

Tog fram fryst Alaska pollock vid 18-tiden. Först vid 22:00 stoppade jag in de i ugnen. De har alltså legat i 4 timmar i 25°C.

Hmmm.. Hur göra? Är det såpass känsligt tror ni? Brukar alltid tina i kylskåpet annars.

tossefar
2014-05-21, 21:58
Det är OK.

Ram Dass
2014-05-21, 21:59
Jag hade ätit den, så länge någonting smakar och luktar okej brukar jag äta det.

Diomedea exulans
2014-05-21, 22:08
Det är väl standard att göra så? Ta fram något fruset och låta det tina i rumstemperatur några timmar?

tossefar
2014-05-21, 22:21
Det är väl standard att göra så? Ta fram något fruset och låta det tina i rumstemperatur några timmar?

Nja, det är ett ganska dassigt sätt att tina något...

monsa123
2014-05-21, 22:33
Nja, det är ett ganska dassigt sätt att tina något...

Vad snackar du om? Jag tinar alltid lax, torsk och kyckling som är fryst i rumstemperatur.

MatteÖhult
2014-05-21, 23:01
Brukar ta fram djupfryst kött, fisk, fågel över natten och låta de stå framme i 8-9 h, sedan in i kylen och tas fram då det ska tillagas.

Har gjort detta i något år.nu och aldrig blivit magsjuk/förgiftad :)

pepplez
2014-05-21, 23:03
Nja, det är ett ganska dassigt sätt att tina något...

?

Dassigt om något är ju att tina i micron, blir gärna lite kokt ute i hörnen, fyfan.

XXXL
2014-05-21, 23:07
Tina i kylskåp är ju helt klart det bästa fast de tar ju lång tid, ju längre tid de tar att tina ju bättre.

vicarious
2014-05-22, 06:41
det är väl standard att göra så? Ta fram något fruset och låta det tina i rumstemperatur några timmar?

+1. Man får vara lite försiktigare när det är varmt ute och rötmånad dock.