handdator

Visa fullständig version : Värma yoghurt - hur mycket klarar bakteriekulturen?


Horkas
2014-02-18, 21:49
Stoppar in en röra med yoghurt i micron 3 minuter på hög värme. Dör bakteriekulturen av det?

Bonusfråga: innehåller all yoghurt probiotika? Jag använder arla naturell 3%

Sverker
2014-02-19, 18:28
Inte den blekaste aning. Helt beroende på din mikro.

Mjölksyrabakterierna dör säkert vid 60 grader C-någonting. Men du kommer få större problem med att kaseinet drar ihop sig och släpper vassla. Röran blir gryning och släpper vätska.

Simonbaws
2014-02-19, 18:36
lär väl bli surt som fan

tlk
2014-02-19, 18:50
Du kan få positiva effekter på tarmhälsa även med avdödade bakterier.

Sverker
2014-02-19, 20:23
De flesta bakteriena i youghurt dör på vägen genom magsäcken och tarmarna. Livet där är tufft.