Visa fullständig version : Pasta
Tja jag undrar kan pasta bli farligt/ dåligt för kroppen efter att ha ätit det under lång tid, det blir väldigt ofta pasta till lunch för min del då det går snabbt att göra. Ska jag undvika detta?
Pasta i sig är inte fullvärdigt. Ger dig inte fullvärdigt protein, fett eller viktiga näringsämnen som järn.
Men att kombinera pasta med andra fullvärdiga proteinkällor och grönsaker gör pastan som en viktig del i en komplett måltid.
Okej men de kannalltså inte va farligt?
Jag sökte snabbt på nätet om kadmium och om aflatoxin. Det var de två gifter jag direkt kunde koppla till vete och pasta.
När det gäller kadmium fanns denna länk med en länk till Livsmedelsverket:
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=182555
När det gäller aflatoxin visste jag att vildris var problem men Livsmedelsveket uppmärksammar inte vete och pasta.
http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Mogelgifter/Aflatoxiner1/
Akrylamid låter mindre troligt eftersom pastan kokas.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.