Filipb
2013-07-14, 22:01
Eftersom omega-3 är ett vanligt förekommande kosttillskott (speciellt bland hälsomedvetna) känns det som att det kan va värt att ta upp detta på brädan:
I studien undersökte forskarna fettsammansättningen i navelsträngsblodet hos 129 nyfödda barn födda i Östersund 1996 – 1997. Av dem visade 48 stycken inga tecken på allergier medan 44 hade luftvägsallergi och 37 hade allergiskt eksem under uppväxten. Både en hög andel omega 3-fettsyror och omega 6-fettsyror visade sig vara riskfaktorer för allergiutveckling. De nyfödda som inte utvecklade allergi under studien hade däremot en högre andel enkelomättat fett, som finns i till exempel olivolja och avokado.
http://www.dagensmedicin.se/nyheter/fleromattat-fett-kan-ge-allergi/
I studien undersökte forskarna fettsammansättningen i navelsträngsblodet hos 129 nyfödda barn födda i Östersund 1996 – 1997. Av dem visade 48 stycken inga tecken på allergier medan 44 hade luftvägsallergi och 37 hade allergiskt eksem under uppväxten. Både en hög andel omega 3-fettsyror och omega 6-fettsyror visade sig vara riskfaktorer för allergiutveckling. De nyfödda som inte utvecklade allergi under studien hade däremot en högre andel enkelomättat fett, som finns i till exempel olivolja och avokado.
http://www.dagensmedicin.se/nyheter/fleromattat-fett-kan-ge-allergi/