handdator

Visa fullständig version : gammal gräddfil


Simel
2013-07-14, 15:48
har en gräddfil som varit oöppnad i kylskåpet i ett par veckor. läser på den att den gick ut den 12:e juli (2 dagar sedan)


är den OK att äta? lite svårt o avgöra kvalitén utifrån lukt då det alltid luktar fördjävligt ^^ ska ej koka den eller liknande till mat btw, utan det är till dipp

WHITEFOLKS
2013-07-14, 15:54
Jag skulle äta den.

gratefuldead
2013-07-14, 15:56
Ät.

Simel
2013-07-14, 15:59
jag tvekade eftersom att när jag hällde ut den första decilitern så såg den ganska skabbig ut. dvs den var vattnig blandat med "klumpar". tänkte "för bövelen". slängdei väg det, men resten såg helt normal ut så jag körde på :)

WHITEFOLKS
2013-07-14, 16:12
Den kan säkert ha separerat sig lite.

Bara att skaka om.

KalleBalik
2013-07-14, 16:51
Luktar ok, smakar ok = ok. Typ.

mattilainen
2013-07-14, 16:54
ät ät ät

Määng
2013-07-14, 17:24
Brukar äta kvarg och creme fraiche upp till två veckor efter utgångsdatum. Sånt där håller ganska länge.

Edit; om den är oöppnad dvs

Olegh
2013-07-14, 17:29
Den kan säkert ha separerat sig lite.

Bara att skaka om.

Dis. Iofs beror det lite på hur kallt man har det i kylen kan jag tänka mig. Men har man närmare 4 än 8 grader så håller sig mejeriprodukter nästan alltid längre än till bäst före. Gräddfil, yoghurt och creme fraiche står sig bättre än mjölk och grädde också.