Rober
2013-07-14, 13:48
Har börjat äta mer vegetariskt, och har märkt att proteininnehållet i tofu varierar.
Något som fick mig att reagera var dock att Kung Markattas tofu sägs innehålla 16 g protein / 100 g (torrvara nämns inte), vilket är väldigt högt för tofu. Det högsta jag sett ifrån andra märken är 12 g protein / 100 g, och det är också det maximala värdet man kan hitta av att googla.
Misstänker därmed att Kung Markatta fuskar genom att räkna bort vattnet som finns i tofun för att locka till sig protein-suktande vegetarianer.
Ni som äter tofu, vad anser ni om Kung Markatta-tofuns proteinmängd. Bluff?
Och till andra kunniga: har tillverkare rätt att räkna bort vatten i innehållsförteckningen utan att ange att det är torrvara som avses?
Något som fick mig att reagera var dock att Kung Markattas tofu sägs innehålla 16 g protein / 100 g (torrvara nämns inte), vilket är väldigt högt för tofu. Det högsta jag sett ifrån andra märken är 12 g protein / 100 g, och det är också det maximala värdet man kan hitta av att googla.
Misstänker därmed att Kung Markatta fuskar genom att räkna bort vattnet som finns i tofun för att locka till sig protein-suktande vegetarianer.
Ni som äter tofu, vad anser ni om Kung Markatta-tofuns proteinmängd. Bluff?
Och till andra kunniga: har tillverkare rätt att räkna bort vatten i innehållsförteckningen utan att ange att det är torrvara som avses?