handdator

Visa fullständig version : Det här med vitt och mörkt bröd...


Lågpastöriserad
2013-06-16, 19:50
Hej,

Jag brukar vanligtvis fylla min varukorg med fiberhavregryn, ägg, kesella, kycklingfile, lax, nötfärs, sötmandlar, broccoli, mjölk, yoghurt, ris etc. Men varje gång jag närmare mig brödavdelningen tvekar jag alltid om jag ska köpa brödet eller inte. Med tanke på att jag hade tänkt använda pålägg som ost, skinka och ägg så förstår jag inte riktigt hur det skulle kunna anses vara "onyttigt".

Min fråga är helt enkelt om det är okej att käka bröd i syfte att bygga muskler, men ändå med fokus att försöka bevara en låg fetthalt? Och spelar det verkligen stor roll om man käkar vitt eller mörkt bröd? Vitt bröd är 1000 gånger godare enligt mig, men om dess näringsfattiga innehåll ska ge motsatta effekt så är det ju klart inte värt det.

Hjälp tack!

Wzup2u
2013-06-16, 20:06
käkar bröd varje dag min bästa kolhydratskälla, vitt bröd och grovt ja skiftar varje dag.
vitt bröd är bra boost och energi.
ät det du gillar ist. fiber verkar du få i dig endå, och finns även ljust bröd med fiber m.m
och gå inte på färgen på brödet rena luredrejsen läs innehällsförteckningist.

Sheogorath
2013-06-16, 20:09
Hej,

Jag brukar vanligtvis fylla min varukorg med fiberhavregryn, ägg, kesella, kycklingfile, lax, nötfärs, sötmandlar, broccoli, mjölk, yoghurt, ris etc. Men varje gång jag närmare mig brödavdelningen tvekar jag alltid om jag ska köpa brödet eller inte. Med tanke på att jag hade tänkt använda pålägg som ost, skinka och ägg så förstår jag inte riktigt hur det skulle kunna anses vara "onyttigt".

Min fråga är helt enkelt om det är okej att käka bröd i syfte att bygga muskler, men ändå med fokus att försöka bevara en låg fetthalt? Och spelar det verkligen stor roll om man käkar vitt eller mörkt bröd? Vitt bröd är 1000 gånger godare enligt mig, men om dess näringsfattiga innehåll ska ge motsatta effekt så är det ju klart inte värt det.

Hjälp tack!

Hur skulle näringsfattigheten kunna ge "motsatt effekt"? Det är väl bara att se till att du får i dig näringsämnena från annat håll? Bröd oavsett sort har stärkelse som huvudsaklig kolhydrat. Precis som ris, pasta och potatis. Ett potentiellt problem med vitt bröd är att det (väldigt) många kalorier för lite mättnad. För någon som har svårt att gå upp i vikt är det kanon, för någon med energibalans på 1600 kcal som vill gå ner i vikt är det förmodligen inte ett klokt val.

Lågpastöriserad
2013-06-16, 20:18
käkar bröd varje dag min bästa kolhydratskälla, vitt bröd och grovt ja skiftar varje dag.
vitt bröd är bra boost och energi.
ät det du gillar ist. fiber verkar du få i dig endå, och finns även ljust bröd med fiber m.m
och gå inte på färgen på brödet rena luredrejsen läs innehällsförteckningist.

Thanks! :)

Hur skulle näringsfattigheten kunna ge "motsatt effekt"? Det är väl bara att se till att du får i dig näringsämnena från annat håll? Bröd oavsett sort har stärkelse som huvudsaklig kolhydrat. Precis som ris, pasta och potatis. Ett potentiellt problem med vitt bröd är att det (väldigt) många kalorier för lite mättnad. För någon som har svårt att gå upp i vikt är det kanon, för någon med energibalans på 1600 kcal som vill gå ner i vikt är det förmodligen inte ett klokt val.

Hmm, när jag t.ex. kikar på vad min pappa äter så lever han i princip på bröd och han ser bara riktigt tjock ut (okej, han äter mycket skräpmat och tränar inte heller för den delen). Men jag oroar mig ändå för om det likt godis bara kommer vara i vägen och inte tillföra någon nytta till min träning och kropp.

Det måste ju ändå finnas någon vits med långsamma kolhydrater, vilket det inte alls finns mycket av i vitt bröd. Men jag kanske överanalyserar alltihop och går in alltför djupt i smådetaljer som är helt irrelevanta.

En annan grej är att jag tillhör kategorin av människor som lägger på sig vikt väldigt sakta. Men samtidigt ser jag inget nöje i att börja äta massa vitt bröd om det inte tillför något. Då kan jag lika gärna käka godis...?