Visa fullständig version : Näringsintag för att upprättahålla immunförsvaret vid intensiv träning
King Grub
2013-06-15, 13:43
Prolonged exercise and heavy training are associated with depressed immune function which can increase the risk of picking up minor infections. To maintain robust immunity, athletes should eat a well-balanced diet sufficient to meet their energy, carbohydrate, protein, and micronutrient requirements. Dietary deficiencies of protein and specific micronutrients have long been associated with immune dysfunction and an adequate intake of iron, zinc, and vitamins A, D, E, B6 and B12 is particularly important in the maintenance of immune function. Consuming carbohydrate during prolonged strenuous exercise attenuates rises in stress hormones and appears to limit the degree of exercise-induced immune depression. Similar effects can be seen with daily ingestion of high-dose antioxidant vitamin supplements, though concerns have been expressed that excessive antioxidant intake may impair exercise training adaptations. It is safe to say with reasonable confidence that individual amino acids, colostrum, Echinacea, and zinc are unlikely to boost immunity or reduce infection risk in athletes. The ingestion of carbohydrate during exercise and daily consumption of probiotic and plant polyphenol (e.g. quercetin)-containing supplements or foodstuffs (e.g. non-alcoholic beer) currently offer the best chance of success. This approach is likely to be most effective for individuals who are particularly prone to illness.
Nestle Nutr Inst Workshop Ser. 2013;75:85-97. Apr 16. Nutritional Support to Maintain Proper Immune Status during Intense Training.
Inte särskilt oväntat att en studie finansierad av Nestlé kommer fram till detta, skulle vilja att någon opartisk grupp gör en genomgång för att verifiera resultatet.
King Grub
2013-06-17, 14:45
Det är ingen studie.
Inte särskilt oväntat att en studie finansierad av Nestlé kommer fram till detta, skulle vilja att någon opartisk grupp gör en genomgång för att verifiera resultatet.
Är det något du tycker är konstigt med slutsatsen?
Att kolhydrater vid och efter träning underlättar för immunförsvarets återhämtning är inte precis något nytt. Och att probiotika och polyfenoler skulle vara grejt tillägg är väl inte direkt förvånande. Alla tre delar är väl understött i litteraturen.
Att trycka extra protte, zink, och echinicea inte hjälper är väl inget speciellt med det heller.
Det är ingen studie.
Litteraturgenomgångar/argument som publiceras och hävdar att de kommer fram till något måste granskas lika hårt som om interventionsstudier.
Är det något du tycker är konstigt med slutsatsen?
Att kolhydrater vid och efter träning underlättar för immunförsvarets återhämtning är inte precis något nytt. Och att probiotika och polyfenoler skulle vara grejt tillägg är väl inte direkt förvånande. Alla tre delar är väl understött i litteraturen.
Att trycka extra protte, zink, och echinicea inte hjälper är väl inget speciellt med det heller.
Kolhydraters funktion på immunförsvaret är knappast en självständighet om LDL-funktionen försämras. Zink-brist är dessutom väldigt betydande när det gäller reparation som sätts igång av förloppet.
Att de inte gör skillnad på olika källor till kolhydrater vittnar om oseriös publikation eftersom det skulle kunna skada dem i och med alla skitprodukter de säljer.
Kolhydraters funktion på immunförsvaret är knappast en självständighet om LDL-funktionen försämras. Zink-brist är dessutom väldigt betydande när det gäller reparation som sätts igång av förloppet.
Att de inte gör skillnad på olika källor till kolhydrater vittnar om oseriös publikation eftersom det skulle kunna skada dem i och med alla skitprodukter de säljer.
Självklart är zinkbrist ett problem... Det är ju underförstått att det syftas på zink-supplementering utöver RDI.
Det är knappast en nyhet att kolhydrater är vad som behövs efter träning för att återställa immunförsvaret. Varför skulle det göras skillnad på kolhydratskällor i det här fallet?
Det är ju inte något pimpande av Nestles produkter det rör sig om utan bara sammanfattning av vad rådande forskningsläge säger. Och den pekar klart och tydligt på att kolhydrater är det som gör skillnad. Förutsatt att du inte ligger under RDI på något självklart.
Varför skulle "LDL-funktionen" försämras? Vad är ens "LDL-funktionen"?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.