Visa fullständig version : Krydda till Scrambled Eggs
Godkväll.
Scrambled Eggs har ingått i min dagliga frukost väldigt länge. Men nu börjar pizzakryddan bli väldigt uttjatad.
Jag behöver tips på hur min Scrambled Eggs kan bli godare. Jag har provat basic kryddorna, Salt, Peppar osv.
MVH
Davve
kebabkrydda, timjan och chilipowder är gott till ägg tycker jag.
Varför skriver du scrambled eggs? Äggröra heter det på svenska. Chili flakes och paprikapulver är gott att ha i.
http://www.usagodis.se/upload/prod/48455.jpg
Riven ost, tabasco, worchestershiresås eller varför inte på klassiskt vis, lite gräslök.
Stor Hård Ådrig
2013-06-09, 02:56
Lol hade tänkt göra en tråd om detta igår (efter att ha sett Ronnie Colemans video). Lustigt att du gjorde det nu :P ska testa några av de kryddor som nämnts.
Baconsalt! Finns i olika varianter, Orginal, maple, jalapeno och cheddar.
Skulle just skriva baconsalt. Köpte mitt på Extreme Food.
Puck är grymt gott att blanda i
cayennepeppar, chilipeppar, svartpeppar och lite ketchup.
sourcream&onion dipmix kan inte bli bättre
Kriippeshoow
2013-06-26, 19:07
Grillkrydda
lasson123
2013-06-26, 19:14
Aromat
shut teh face
2013-06-26, 19:19
Mer intressant är hur ni gör äggröran? Alla verkar göra olika, vissa säger att man inte ska vispa äggen innan, eller krydda innan, försör äggen tydligen? Vissa har smör i pannan som ska bli varmt vissa blandar i smör direkt i äggen? Vissa kör olja? Hur gör man för det ska bli som bäst? :)
Jånni Balle
2013-06-26, 19:34
Mer intressant är hur ni gör äggröran? Alla verkar göra olika, vissa säger att man inte ska vispa äggen innan, eller krydda innan, försör äggen tydligen? Vissa har smör i pannan som ska bli varmt vissa blandar i smör direkt i äggen? Vissa kör olja? Hur gör man för det ska bli som bäst? :)
Jag gör enligt följande: 4-6ägg kläcks ner i en kall kastrull. Ibland blir det en klick smör också. Ett tag sen nu dock. Sätter kastrullen på plattan och slår på 4/5 av 6 möjliga. Rör om under tiden äggen värms upp. Lugnt och försiktigt. Efter någon minut börjar röran få fastare konsistens. Lyfter kastrullen ifrån värmen lite då och då. Rör om hela tiden. När det börjar närma sig färdigt så tar jag av kastrullen, slänger i lite salt och peppar och rör om. Fortsätter ju tillagas även när du tar av kastrullen från värmen. ''if it's fully cooked in the pan, it'll be overcooked on the plate''
För video på detta tillvägagångssättet så youtube-sök på Gordon ramsay scrambled eggs.
Variationer: hacka upp lite gräslök och släng i. Eller purjolök. En matsked creme fraiche ger också god smak samt avstannar kokningen.
Curry är en nyvunnen favorit för min del :)
shut teh face
2013-06-26, 21:33
Jag gör enligt följande: 4-6ägg kläcks ner i en kall kastrull. Ibland blir det en klick smör också. Ett tag sen nu dock. Sätter kastrullen på plattan och slår på 4/5 av 6 möjliga. Rör om under tiden äggen värms upp. Lugnt och försiktigt. Efter någon minut börjar röran få fastare konsistens. Lyfter kastrullen ifrån värmen lite då och då. Rör om hela tiden. När det börjar närma sig färdigt så tar jag av kastrullen, slänger i lite salt och peppar och rör om. Fortsätter ju tillagas även när du tar av kastrullen från värmen. ''if it's fully cooked in the pan, it'll be overcooked on the plate''
För video på detta tillvägagångssättet så youtube-sök på Gordon ramsay scrambled eggs.
Variationer: hacka upp lite gräslök och släng i. Eller purjolök. En matsked creme fraiche ger också god smak samt avstannar kokningen.
Jag har sett den, men jag kan tycka om när äggröran har lite mer "bitar" av ägg istället för att vara en ren röra.
SirMarcelAlm
2013-06-29, 23:31
Jag säger bara salsasås. Sjukt sjukt gott!!! Äter det varje dag till min äggröra och är fan lika gott varje gång:-)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.