Logga in

Visa fullständig version : Kyckling passerat bäst-före, legat i frys


Victuhh
2013-06-02, 19:50
Hej vänner, har en kyckling här som är av märket ICA, spelar ju antagligen ingen roll men det är en sån vanlig kyckling man köper i aluminium-form och kastar in i ugnen.

Den har legat i frys, hela tiden (tror jag) fick den av farsan typ för att jag inte planerat matlådan. Saken är den att den passerade inte inte bäst-före igår heller utan detta var 09/2011 :(

Jag känner mig extra nojjig nu eftersom jag varit dålig som fan i magen nu ett tag pga att jag kanske stekte upp lite kyckling väl fort i all hast och vräkte i mig, för varit riktigt risig i magen nu ett par dagar sedan dess.

Ajja, kan jag inte steka upp denna kycklingen har jag fortfarande problem med vad jag ska äta imorgon till matlåda. Luktade nyss på den iallafall, luktar inget skumt eller så heller.

Har legat och tinat i 24h med, men detta är inget problem antar jag?

Tack!

King Grub
2013-06-02, 19:59
Det blir inte hälsofarligt efter datummärkningen går ut; ingen bakterietillväxt i fryst tillstånd. Det som händer är att det kan bli torrt och få sämre smak och konsistens.

Victuhh
2013-06-02, 20:02
Eftersom den inte luktar illa eller ser konstig ut, kan jag konstatera att den varit fryst sedan den är köpt eller att den inte är dålig?

Wzup2u
2013-06-02, 20:03
bara käka

nissepelle
2013-06-02, 22:11
Jag hade käkat. Köper ofta kött som går ut samma dag, och fryser in i upp till ett år. Om det är typ fläskkarré brukar jag vara hyfsat noga att inte låta den ligga längre än nåt halvår, eftersom fett härsknar även i frysen och får dålig smak. Men kyckling är i regel ganska så magert och håller därför längre innan det smakar dåligt.

Om köttet blivit frostskadat på ytan kan du skära bort de bitarna bara.