Leandr
2013-05-15, 20:49
Tjena,
Hum var börjar man. Jag tränar (såklart *cupid*) och har lite funderingar gällande mitt upplägg.
Det finns så många olika koster och dieter och efter att ha läst en del och pratat med olika personer som kör olika "taktiker" har jag skapat min egna vardag av träning och kost.
Först lite background så ni förstår vad jag är ute efter.
Jag började träna för lite mer än ett år sedan. Gymmade och körde lite kondition på crosstrainer. Jag har alltid känt mig stark och snabb (tränade mycket när jag var yngre. Fotboll, badminton med mera) men efter flera år av lathet, för mycket god mat och dricka insåg jag att jag blivit pluffsig.
Jag är 188cm lång och vägde då 99kg. Började träna så smått och efter sommaren, när jag tog ett uppehåll gick jag ner till 91kg.
På hösten tränade jag lite smått med vid jul blev det ett uppehåll igen.
Tar ett tag att komma in i det! ;)
Nu i februari kom jag igång igen och är riktigt taggad.
Just nu springer jag och gymmar. Förmodligen mer löpning än gym. 3-5gr i veckan tränar jag.
Mitt mål är att bara bli vältränad så att säga. Jag är inte ute efter att bli maratonlöpare eller stor och biffig.
Nog om det, till min fråga!
Jag tror att jag äter ganska vettigt och bra men jag tänkte ändå att det kan vara bra att ställa frågan till er som kan detta mycket bättre än jag.
Är det något ni ser i min kost som jag kanske bör skippa eller lägga till?
Man äter såklart lite olika saker men vanligtvis äter jag följande.
Jag att jag reser i princip varje vecka i jobbet så har sällan tillgång till kök.
Dvs att jag äter hotellfrukost och köper all min lunch och middag ute.
Frulle
2-3 ägg med lite kaviar
2 knäckebröd (sport+) med smör, leverpastej, saltgurka, två skinkbitar vardera
2-3 dl filmjölk naturell med müssli (pumpakärnor, solrosfrön, linfrön, nötter, lite russin)
Lite frukt, melon och ananasskivor vanligtvis
Lunch
Alt 1
Sallad från ICAs salladsbar som vanligtvis innehåller räkor, kräftstjärtar, skinka, kyckling, ägg, cocktailtomat, gurka, soltorkade tomater, fetaost, ruccola, keso, morötter, gröna bönor.
Grönsakerna, soltorkade tomaterna och fetaosten har jag inte spciellt mycket av, mest som smaksättare. Ibland slänger jag även i lite pasta för att få energi till tränignen.
Till det en sån liten dressing dom har.
Den brukar väl väga ca 600gram
Alt 2
Vanlig lunchrestaurang. Äter köttet eller fisken och till det massa sallad från salladsbuffén (pizzasallad och morötter blir det oftast då dom felsta ha det).
Jag brukar inte äta så mycket av potatisen, riset, pastan eller vad som nu serveras till proteinet.
Middag
Alt 1
Samma som lunch alt 1, salladsbaren på ICA.
Har jag tränat brukar jag även slänga i en burk 250gram keso i salladen.
Alt 2
Samma som lunch alt 2, på kvällarna blir det väl en köttbit med sallad. Ibland en bira om kollegorna är med.
Mellan måltiderna brukar jag äta frukt, vanligtvis apelsin, banan eller äpple.
Verkar det vettigt? Något jag bör tänka på?
Jag räknar inte kalorier utan äter bara. Portionernas storlek är väl normala. Det var en av dom sakerna som gjorde att jag gick ner i vikt från första början, lite mindre portioner.
På helgerna bukar maten bli lite mer onyttig även om jag äter vettigt frulle och lunch. Sen är man ju ute lite på krogen! ;)
Ha det gott, haj!
Hum var börjar man. Jag tränar (såklart *cupid*) och har lite funderingar gällande mitt upplägg.
Det finns så många olika koster och dieter och efter att ha läst en del och pratat med olika personer som kör olika "taktiker" har jag skapat min egna vardag av träning och kost.
Först lite background så ni förstår vad jag är ute efter.
Jag började träna för lite mer än ett år sedan. Gymmade och körde lite kondition på crosstrainer. Jag har alltid känt mig stark och snabb (tränade mycket när jag var yngre. Fotboll, badminton med mera) men efter flera år av lathet, för mycket god mat och dricka insåg jag att jag blivit pluffsig.
Jag är 188cm lång och vägde då 99kg. Började träna så smått och efter sommaren, när jag tog ett uppehåll gick jag ner till 91kg.
På hösten tränade jag lite smått med vid jul blev det ett uppehåll igen.
Tar ett tag att komma in i det! ;)
Nu i februari kom jag igång igen och är riktigt taggad.
Just nu springer jag och gymmar. Förmodligen mer löpning än gym. 3-5gr i veckan tränar jag.
Mitt mål är att bara bli vältränad så att säga. Jag är inte ute efter att bli maratonlöpare eller stor och biffig.
Nog om det, till min fråga!
Jag tror att jag äter ganska vettigt och bra men jag tänkte ändå att det kan vara bra att ställa frågan till er som kan detta mycket bättre än jag.
Är det något ni ser i min kost som jag kanske bör skippa eller lägga till?
Man äter såklart lite olika saker men vanligtvis äter jag följande.
Jag att jag reser i princip varje vecka i jobbet så har sällan tillgång till kök.
Dvs att jag äter hotellfrukost och köper all min lunch och middag ute.
Frulle
2-3 ägg med lite kaviar
2 knäckebröd (sport+) med smör, leverpastej, saltgurka, två skinkbitar vardera
2-3 dl filmjölk naturell med müssli (pumpakärnor, solrosfrön, linfrön, nötter, lite russin)
Lite frukt, melon och ananasskivor vanligtvis
Lunch
Alt 1
Sallad från ICAs salladsbar som vanligtvis innehåller räkor, kräftstjärtar, skinka, kyckling, ägg, cocktailtomat, gurka, soltorkade tomater, fetaost, ruccola, keso, morötter, gröna bönor.
Grönsakerna, soltorkade tomaterna och fetaosten har jag inte spciellt mycket av, mest som smaksättare. Ibland slänger jag även i lite pasta för att få energi till tränignen.
Till det en sån liten dressing dom har.
Den brukar väl väga ca 600gram
Alt 2
Vanlig lunchrestaurang. Äter köttet eller fisken och till det massa sallad från salladsbuffén (pizzasallad och morötter blir det oftast då dom felsta ha det).
Jag brukar inte äta så mycket av potatisen, riset, pastan eller vad som nu serveras till proteinet.
Middag
Alt 1
Samma som lunch alt 1, salladsbaren på ICA.
Har jag tränat brukar jag även slänga i en burk 250gram keso i salladen.
Alt 2
Samma som lunch alt 2, på kvällarna blir det väl en köttbit med sallad. Ibland en bira om kollegorna är med.
Mellan måltiderna brukar jag äta frukt, vanligtvis apelsin, banan eller äpple.
Verkar det vettigt? Något jag bör tänka på?
Jag räknar inte kalorier utan äter bara. Portionernas storlek är väl normala. Det var en av dom sakerna som gjorde att jag gick ner i vikt från första början, lite mindre portioner.
På helgerna bukar maten bli lite mer onyttig även om jag äter vettigt frulle och lunch. Sen är man ju ute lite på krogen! ;)
Ha det gott, haj!