Visa fullständig version : Steka med kesella
Megatuttarna
2004-02-24, 19:47
Går det? Om man har låg värme? Använder någon olja kanske?
Det går men det blir inte gott. Absolut inte gott någonstans.
Megatuttarna
2004-02-24, 20:14
Originally posted by KIRE
Det går men det blir inte gott. Absolut inte gott någonstans.
Det ska givetvis smaksatt kesella med massa kryddor som blir som en slags marinad. Det jag främst undrar är hur det tål värmen om det klumpar o s v.
om du steker kesella blir det garanterat klumpar & smakar illa...jag kanske missförstod din fråga, men varför inte marinera i youghurt på indiskt vis? det blir hyfsat bra.
om du vill tillsätta ngt för att få en sås/grytaanrättning så funkar mini-fraiche utmärkt
kesella kommer bäst till sin rätt om man använder den som bas till kalla såser, finns massor av fina recept längre ner i forumet
lycka till!
Det får absolut inte koka, då blir det nästan som surt valio cottage cheese.
Kesella skär sig vid hög temp!
fashionista
2004-03-09, 23:38
jag märkte att det skärde sig igår när jag skulle göra en laxpasta och ersätta grädden med kesella. Ett tag såg det riktigt schysst ut och smakade mycket bra! tills oturen var framme och kesellan skärde sig :cryout:
undrar om proteinerna skärde sej också ... :rolleyes:
Megatuttarna
2004-03-10, 00:13
Skar, i imperfekt så blir verbet att skära skar.
Marre-Sthlm
2004-03-10, 14:21
Originally posted by fashionista
jag märkte att det skärde sig igår när jag skulle göra en laxpasta och ersätta grädden med kesella. Ett tag såg det riktigt schysst ut och smakade mycket bra! tills oturen var framme och kesellan skärde sig :cryout:
undrar om proteinerna skärde sej också ... :rolleyes:
Hmm ålder? :P
"skärde" sa man när man gick i 5an, du vet skar ;):naughty:
fashionista
2004-03-10, 17:16
Originally posted by Marre-Sthlm
Hmm ålder? :P
"skärde" sa man när man gick i 5an, du vet skar ;):naughty:
jag får väl skylla på att jag är blatte... :em:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.