handdator

Visa fullständig version : Kyckling, vägning (fryst, tinad, tillagad?)


eggroll
2013-04-10, 17:36
Jag har en fråga, om jag väger upp 300g kycklingbröst (fryst) på paketet står det 100g = 20g protein, 100 kcal osv.

Om jag väger upp 300g (fryst) och sedan låter det tina, därefter väger det 270g säger vi, sen efter tillagning 240g betyder detta att dessa 240g fortfarande innehåller 60g protein och 300 kcal, dvs om jag ska splitta upp köttet på 3 portioner blir det 80g i varje låda för 80g är nu = 20g protein, 100 kcal det är bara vatten som har lämnat kyckligen.

Korrekt eller är jag och cyklar ute på Bahamas?

King Grub
2013-04-10, 17:43
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=181279&highlight=kyckling

eggroll
2013-04-10, 17:45
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=181279&highlight=kyckling

Jag fattar ju inte vad dom menar när alla säger olika. Men hade jag rätt i ovanstående? *gah!*

King Grub
2013-04-10, 17:48
Proteinmängden i X gram fryst vara förändras inte efter att du tinat den.

eggroll
2013-04-10, 17:53
Proteinmängden i X gram fryst vara förändras inte efter att du tinat den.

1. 100g fryst = protein, 20g
2. 70g tillagad = protein, 20g

Korrekt?

MarcusN
2013-04-10, 23:28
Japp.. det är 20g i den innan och den har kvar den mängden fastän själv vikten på kycklingen sjunker.
Vill inte krångla till det ännu mer men man skulle kunna säga att protein/100g ökar när man stekt/tinat den men totalvikten minskar ju så det går på ett ut

J.V
2013-04-11, 05:01
1. 100g fryst = protein, 20g
2. 70g tillagad = protein, 20g

Korrekt?Ja. Det är bara vätska som försvinner när du tinar. Ännu mer vätska när du tillagar. Ingen näring osv.

Köper du fryst kyckling är näringsvärdena på förpackningen angivna i frysvikt, så väg det fryst.