handdator

Visa fullständig version : Hur mycket mindre kcal tillgodogör kroppen sig när nedkylning skett av kolydrater?


satanigatan
2013-04-09, 16:13
För det första: Minskar energimängden man tillgodogör sig genom att äta kolhydratrik föda om denna efter uppvärmning blivit nedkyld?

Exempel som omtalats: kokt potatis, ris, pasta

Om ja: Hur mycket och finns det exempel för olika livsmedel?

Frågan rör kcal specifikt, inte GI eller GL specifikt

Och ja, jag har sökt men inte funnit

OneManArmy
2013-04-09, 16:26
Nej energimängden blir samma

satanigatan
2013-04-10, 15:22
Ok, tack för klargörandet.

Prost
2013-04-10, 16:09
Men om stärkelse omvandlas till resistent stärkelse som man inte kan ta upp så borde väl kcalmängden minska iaf minimalt? Kan va att jag minns fel men har inte brytt mig om detta så mycket och orkar inte söka heller.. :-P

Barbastark
2013-04-10, 16:18
Det är ett par procent som omvandlas till resistent stärkelse som i sin tur behandlas av kroppen likt fibrer.

Är är en kollo-tråt omet: http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=151768