Visa fullständig version : Äta tinad spenat utan tillagning?
Man ska ju inte frysa spenaten igen om man väl tillagat den. Men är det "ok" att äta fryst spenat utan att värma den? Dvs bara låta den tina?
Masterpan
2013-04-05, 11:27
Man ska ju inte frysa spenaten igen om man väl tillagat den. Men är det "ok" att äta fryst spenat utan att värma den? Dvs bara låta den tina?
Bakterierna dör inte när den är fryst, så det finns alltid bakterierisk.
Så då är det ingen skillnad jämfört med färsk spenat eller vilken annan färsk grönsak/frukt då?
Klart man kan frysa in tillagad spenat.
Ok tillägg, fryst spenat som sedan värms upp ska man inte frysa igen.... Noga med semantiken ska det vara.
Ok tillägg, fryst spenat som sedan värms upp ska man inte frysa igen.... Noga med semantiken ska det vara.
Om du bara tinar den från fryst tillstånd så kanske det kan vara lite vanskligt att frysa igen. Men om den är tillagad i kastrull/panna och ordentligt uppvärmd skulle jag inte ha några problem med att frysa in den igen.
Om den redan är tillagad och fryst en gång så skulle jag inte tina upp den och sedan frysa den igen, där går min gräns. Är dock inte så petig med sådant och blir aldrig dålig.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.