Visa fullständig version : Vad steker ni i?
Marygirl
2013-03-19, 21:28
Vad steker ni ert kött i? Olivolja? Matfett? Smör? Rapsolja? Röd palmolja?
Vad är bäst rent kalorimässigt? (Deff)
olivolja, fast smör är godast *drool*
Reaper123
2013-03-19, 21:30
Smör eller rapsolja.
Inget är väl bättre än något annat under deff, eftersom det är kcal in vs ut som gäller och mängden fett man får i sig pga att man tex steker köttbullarna i smör är en piss i nilen jämfört med det man BÖR få i sig på en dag via kosten i övrigt!
Simonbaws
2013-03-19, 21:41
milda culinesse
Mestadels smör, ibland olja men stänker så fruktansvärt.
Diomedea exulans
2013-03-19, 21:46
Inget fett alls, brukar gå bra i min teflonpanna.
Eversmooth
2013-03-19, 21:48
Olivolja, smör eller inget alls.
Kokosolja eller olivolja. Alt båda samtidigt
Olivolja 90% av gångerna, någon gång både olivolja och smör (godare köttbit) och någon enstaka gång smör. Till pankisar =)
vicarious
2013-03-20, 00:02
Smör, olivolja eller ingenting alls.
milda culinesse
+1
Eller flytande smör
Blindguard1
2013-03-20, 02:32
Smör! Fettigt och najs.
Kör i gjutjärns pannan utan något tillsatt fett. Går utmärkt. Den är rätt välsmord vid det här laget.
OneManArmy
2013-03-20, 07:08
Om jag är hos damen min med gjutjärns fabrikens alster framför mig så blir det kokosolja.
Annars är mina teflonpannor väl använda hemmavid.
Skiftar oftast mellan dessa 3
http://www.carlshamnbageri.se/static/img/products/13/300x600_1_cmmjolkfrittflytandemargarin500mlsleevep ienempi.png
http://www.mediabanken.se/WS/Arla/Arla.se/v130/Image.aspx?opvno=f4wevilbh6x2fviao7ttaldf54000000&itype=Jpg300p
http://www.kungmarkatta.se/upload/image/produktkatalog/kokosoljavirgin.png
Teflonpanna eller rapsolja
Sheogorath
2013-03-20, 07:58
Oftast smör. Till wok använder jag rapsolja.
ingenting, lite smör+rapsolja till första pannkakan bara :)
ni som räknar kalorier hur räknar ni på stekfettet?
Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
teflonpanna inget annat =)
Smör (nästan alltid) eller rapsolja...
Anton Fräs
2013-03-20, 08:46
Rapsolja eller margarin av någon form.
Reaper123
2013-03-20, 09:20
ingenting, lite smör+rapsolja till första pannkakan bara :)
ni som räknar kalorier hur räknar ni på stekfettet?
Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2Rent spontant brukar jag exkludera stekning av tex en köttbit i matfett, då det är så pass lite det rör sig om (2-3g kanske?). Tänker då på ryggbiff, pannbiffar & liknande...
Gör jag schnitzel/något panerat så skulle jag väl försöka "uppskatta" på ett ungefär om det nu var deff och något jag åt väldigt ofta/mycket av! *screwy*
Gör jag grytor, då man tex bryner köttet i ganska mycket matfett så räknar jag med det. (kan ju då med lätthet bli 25g smör om man gör en stor gryta)
olle lindblad
2013-03-20, 09:25
Smör. Om det är mycket som skall brynas blandar jag i raps- eller olivolja.
Gjutjärn.
Oftast rapsolja, smör om det ska bli lite extra gott, bacon om det är bacon i rätten eller som tillbehör. Olivolja tycker jag förlorar ganska mycket smak vid stekning, bättre att hälla på en slurk efteråt.
REDaction
2013-03-20, 10:07
milda culinesse
+1
Eller flytande smör
Samma här. Ger en riktig trevlig smakupplevelse :)
dluddeckens
2013-03-20, 10:35
Nästan alltid smör :)
gratefuldead
2013-03-20, 10:52
Smör. Alltid.
StarkaUlf
2013-03-20, 10:56
Rapsolja med smörsmak.
ingenting, lite smör+rapsolja till första pannkakan bara :)
ni som räknar kalorier hur räknar ni på stekfettet?
Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
Jag använder dumbbell.se/matdagbok 2 appen, där brukar det finnas näringsvärden för t.ex. "grönsaker wookade i rapsolja", "kyckling i strimlor stekt i rapsolja" osv. Kanske inte det mest precisa men är ingen ide att splitta hairs tycker jag
KycklingBen
2013-03-20, 18:00
Brukar jag steka kött så steker jag i både olivolja och smör, eller bara smör.
Svamp/lök bara smör.
Vid grönsaker som paprika bara olivolja.
Vid wook oftast raps då den klarar av högre värme än tex olivolja.
Svamp måste stekas i smör enligt mig.
Resten i olivolja eller rapsolja.
Rent spontant brukar jag exkludera stekning av tex en köttbit i matfett, då det är så pass lite det rör sig om (2-3g kanske?). Tänker då på ryggbiff, pannbiffar & liknande...
Gör jag schnitzel/något panerat så skulle jag väl försöka "uppskatta" på ett ungefär om det nu var deff och något jag åt väldigt ofta/mycket av! *screwy*
Gör jag grytor, då man tex bryner köttet i ganska mycket matfett så räknar jag med det. (kan ju då med lätthet bli 25g smör om man gör en stor gryta)
mm blodpudding går åt mkt mkt smör med. ösar på när jag gör det.
Kvicksilver
2013-03-20, 18:36
Jag kör med teflonpanna... så ingenting mao. :)
Jag kör med teflonpanna... så ingenting mao. :)
Gjorde så ett tag, men olivolja t.ex. är nyttigt och det är synd att inte använda lite olja i alla fall. Ett bra sätt att dryga ut andelen fett i kosten om man som jag äter mycket kolhydrater annars.
Jag kör med teflonpanna... så ingenting mao. :)
grr blir inte lika genomstekt... eller lika gott
gör du ex vis wok i teflopanna utan olja blir det pissit äcklit. med olja mer krispigt och smakrikt och inte så vattnigt.
PrimalAeon
2013-03-20, 19:00
Smör, ghee, olivolja eller kokosolja. Beror lite på vad som steks.
Smör. Blir bäst smak.
Vid fettsnålare matlagning behövs oftast ingenting..kör då med teflonpanna :).
Olivolja!
Dock håller jag med om att smör endast bör användas till svamp. ;)
JohanLagerström
2013-03-21, 15:52
Kokosolja för dom grymma hälsoeffekterna.
Skickat från min GT-I9305N via Tapatalk 2
Räknar ni kcal från det ni steker i eller struntar ni i det?
Räknar ni kcal från det ni steker i eller struntar ni i det?
Den lilla betydelsen skiter iaf jag i att räkna, använder ändå inte särskilt mycket smör/olja. Kan ju ha förbrukat mer kcal ändå den och den dagen, så värdena kan ändå bli "fel", skitsamma om jag missar 50-100 kcal. Så tänker jag.
Oliv eller rapsolja + en skvätt vatten oftast, i teflonpanna.
Om det är fetare köttbitar så kör jag inget stekfett då det släpper så mycket fett i pannan ändå.
Olivolja, typ alltid. Steker inte kött så ofta iofs, vid sidan om köttfärs ibland. Men fisk/kyckling steker jag i olivolja.
Stjarnan
2013-08-25, 16:29
Kokosolja eller smör. Olivolja/rapsolja är kasst att steka i tycker jag!
Kokosolja eller smör. Olivolja/rapsolja är kasst att steka i tycker jag!
Varför tycker du att rapsolja är dåligt att steka i? Det är ju en jättebra olja att steka i, klarar höga temperaturer och neutral smak. Olivolja klarar inte så höga temperaturer men fungerar bra när man tex ska låta lök/vitlök puttra lite lätt innan tomatsåsen åker i.
Jag använder mest rapsolja, olivolja och smör. Till kött är det rapsolja och smör som gäller för stekyta och smak.
TIMPAa91
2013-08-25, 16:48
Smör.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.